GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Hrvatska se satire pod teretom korupcije u javnom sektoru

Milanović: Hrvatska se satire pod teretom korupcije u javnom sektoru
KORUPCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2023 / 13:30
Autor: SEEbiz / N1 info
RIJEKA - Predsjednik RH Zoran Milanović izjavio je u četvrtak nakon radnog sastanka s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem o razvojnim projektima u Rijeci da treba surađivati sa centralnom vlašću što je moguće više i iskoristiti svaki euro iz EU fondova.

Dodao je kako mu je mnogo toga vezano uz predstavljene riječke razvojne projekte poznato i da su neki još iz njegova premijerskog mandata.

“No, nisam više u situaciji niti se želim bilo s kim nadmetati i uspoređivati što je i kako bilo”, rekao je Milanović. Dodao je kako je “korištenje novca iz EU fondova jedan od glavnih razloga zašto smo u EU. To nije naddržava, barem je ja tako ne vidim. Razlike među nama u EU su velike, a Hrvatska je puno dala i odrekla se da bi ovo dobila”, naglasio je Milanović.

“Poslanje javnih dužnosnika i političara u velikoj mjeri je u tome da se izbore za svaki euro na raspolaganju, jer je svaki neiskorišten euro bačen i izgubljena šansa za Hrvatsku”, dodao je.

Građani gledaju kako političari rade i upravljaju javnim novcem, naveo je Milanović, ustvrdivši da se “Hrvatska satire pod teretom kroupcije u javnom sektoru“.

“Lošiji smo nego prije 10 ili 12 godina. Tko god sa svoje strane i u svojoj sredini doprinosi suprotnom dojmu i sadržaju nego onom koji satire i tišti Hrvatsku ima moju podoršku bez obzira iz koje stranke dolazi”, istaknuo je predsjednik RH.

Riječki gradonačelnik Filipović rekao je da su predsjedniku Milanoviću predstacili sve razvojne projekte koji su u tijeku ili se pripremaju ne području Rijeke.

“Volim naglasiti da je Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj, a to je rezultat sinergije svih projekata koji se dešavaju i koji će početi”, izjavio je gradonačelnik. Tu se ističu projekti željezničke, lučke i cestovne infrastrukture, a Rijeka ima novo lice i iskoračuje prema moru, rekao je Filipović.

Istaknuo je dobru suradnju sa svim hrvatskim vladama, napomenuvši da se većina tih projekata treba dovršiti u sljedeće dvije godine, tijekom mandata ove gradske vlasti u Rijeci,

Filipović kaže kako je zadovoljan što su mnoge internacionalne kompanije svjetskog glasa prepoznale Rijeka kao mjestu za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta.

“Rijeka je ne samo nositelj kvalitete nego i pozitivne društvene klime, od pokretanja građanskog odgoja do brige o najmlađima. Naše vrijednosti su europske i jasno artikulirane, tako da uvođenje eura i ualzak u schengenski prostor daju Rijeci novu pespektivu. Rijeka se kroz povijest najbolje razvijala kad je bila li kad bili dio šire sredine”, zaključio je gradonačelnik Filipović.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u nastavku posjeta Rijeci sudjeluje na svečanosti obilježavanja 50. godišnjice studija dentalne medicine u Rijeci.

Tagovi: Zoran Milanović, Marko Filipović, korupcija
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE