GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Cijenu rata u Ukrajini plaćaju najslabiji, Hrvatska nije imala potporu svijeta

Milanović: Cijenu rata u Ukrajini plaćaju najslabiji, Hrvatska nije imala potporu svijeta
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2022 / 12:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik države Zoran Milanović je u utorak rekao da cijenu rata u Ukrajini plaćaju najslabiji i najsiromašniji te istovremeno podsjetio da nije bilo podrške iz svijeta kada je Hrvatska prolazila kroz svoju "kalvariju".

Predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH sudjelovao je u Vinkovcima na obilježavanju 15. obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Obraćajući se "Slavonskim sokolovima", predsjednik Milanović se osvrnuo na rat u Ukrajini i pritom podsjetio na Domovinski rat.

"Rat bjesni u Ukrajini, jedna velika zemlja napala je drugu manju zemlju. I kako to često biva u povijesti, slabo se uči, a cijenu plaćaju oni najslabiji i najsiromašniji", rekao je Milanović vojnicima i ukazao na izostanak potpore iz svijeta kada je Hrvatska bila napadnuta.

"Kada je Hrvatska prolazila kroz svoju kalvariju i užas, podrške iz svijeta nije bilo osim međunarodnog priznanja koje je došlo kasno. Oružja još manje. Sve što su vaši prethodnici ostvarili, ostvarili su potpuno sami, bez ičije pomoći i uz opstrukcije", rekao je Milanović.

Istaknuo je da je Hrvatska godinama dokazivala da je "naš put bio težak, s greškama, krvav, ali prije svega pošten, pravedan, opravdan i s ciljem koji podržava ogromna većina hrvatskog naroda"

Za vojništvo i vojnički poziv je rekao da je prije svega poziv, način života kao malo profesija. Mnoge profesije su, nastavio je, način da se zaradi za život i plate računi, ali vojništvo je nešto drugo.

"Domovina, Republika Hrvatska je iznad svega toga. Tu smo da je, u slučaju da bude potrebe, zajednički branimo (...) budite uvijek svjesni da je vaš prvi i glavni zadatak obrana hrvatske domovine", poručio je vrhovni zapovjednik vojnicima.

Podsjetio je vojnike da su ono što nam je najsvetije stekli njihovi prethodnici, od kojih su neki među njima.

"Nisu to dobili na tomboli, nitko im to nije isporučio s mašnom. To je nešto što je u Europi u proteklih 30 godina prošla rijetko koja nacija (...) u stvari niti jedna nacija osim naše", rekao je Milanović

Vojnicima je poručio da čuvaju i odgovaraju svojom čašću za ono što su ljudi prije njih ostavili, a mnogi, kao i stotine njihovih suboraca, danas nisu među nama.

Obraćanje vojnicima završio je pozdravom "živjeli do sljedeće obljetnice i domovini vjerni".

Tagovi: Zoran Milanović, rat u Ukrajini, Robert Hranj, Rafale, Hrvatska vojska
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE