GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović brodom stigao u posjet Crnoj Gori

Milanović brodom stigao u posjet Crnoj Gori
HRVATSKA-CRNA GORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2020 / 15:01
Autor: SEEbiz
TIVAT - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u luku Tivat odakle polazi za Cetinje gdje će ga uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Službeni posjetom Crnoj Gori, kamo je otplovio brodom HRM-a, predsjednik države Zoran Milanović u ponedjeljak počinje dvotjedno razdoblje bogato vanjskopolitičkim aktivnostima.

Milanović je u Crnu Goru stigao brodom "Omiš" Hrvatske ratne mornarice. Uplovio je u luku u Tivtu, a zatim se uputio na Cetinje gdje će ga svečano dočekati crnogorski kolega Milo Đukanović. Predsjednik se na "Omiš" ukrcao u Cavtatu, a odlučio se za plovidbu do Boke kotorske, jer smatra da treba naglašavati hrvatsku pomorsku tradiciju i komponentu, kažu na Pantovčaku.

S Đukanovićem će razgovarati bilateralnim odnosima i stanju u regiji, ali i o pandemiji koronavirusa. Milanović planira naglasiti hrvatsku podršku Crnoj Gori, partneru u NATO-u, na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorima. Potom će se uputiti u Podgoricu gdje ga očekuju susreti s predstavnicima petnaestak hrvatskih tvtrki u Crnoj Gori, među kojima su Ina, Podravka, Cemex.

U utorak će razgovarati s predsjednicima crnogorske vlade i parlamenta Duškom Markovićem Ivanom Brajovićem i zatim se vratiti u Boku na susrete s predstavnicima crnogorskih Hrvata.

Milanović odmah po završetku službenog posjeta Crnoj Gori putuje u Moskvu na tradicionalnu vojnu paradu u povodu Dana pobjede koja se trebala održati 9. svibnja, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Novi datum održavanja parade je 24. lipnja, točno na 70. godišnjicu prve. Na marginama je planiran i bilateralni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Hrvatska želi imati dobre odnose s Rusjiom i ovo je simbolični čin u tom smjeru, ističu na Pantovčaku.

Tagovi: Zoran Milanović, Crna gora, Tivat, Kotor, Cetinje, Milo Đukanović
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE