GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Migrantica rodila u šumi nedaleko Kopra

Migrantica rodila u šumi nedaleko Kopra
MIGRANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 20:07
Autor: SEEbiz
KOPER - Slovenska policija u ponedjeljak je u osobnom automobilu 47-godišnjeg belgijskog državljanina otkrila devet državljana Turske, a da niti koronakriza nije zaustavila ilegalne migracije svjedoči slučaj žene koje je rodila u šumi kod Kopra.

Kako je potvrdila policijska postaja u mjestu Gorišnica blizu graničnog prijelaza Zavrč/Dubrava Križovljanska utvrđeno je da su državljani Turske ušli u Sloveniju mimo graničnog prijelaza i bez dozvole za ulazak u schengensko područje.

Vraćeni su u Hrvatsku, a vozač je zadržan u pritvoru i bit će priveden sucu istrage.

Belgijcu uz kaznenu prijavu zbog prijevoza ilegalnih migranata prijete i prijave za kršenje propisa o sigurnosti prometa jer je šestoricu Turaka smjestio na stražnja sjedišta, a još dvojicu u prtljažniku, čime ih je doveo u opasnost, te zato jer je u vozilu registriranom za najviše pet osoba ukrcao njih deset.

Da se ilegalne migracije preko Hrvatske i Slovenije ne zaustavljaju niti u vrijeme pandemije Covida-19 ni sa sve izrazitijim zimskim vremenskim uvjetima svjedoči i slučaj iz okolice Kopra u nedjelju kad je skupina ilegalnih migranata iz Turske i Afganistana koji su "kampirali" u šumi, zatražila pomoć pošto je jedna od žena dobila trudove.

Nakon telefonskog poziva u ranim jutarnjim satima policija je uspjela poslije jednosatne potrage locirati mjesto te je ženu koja je u međuvremenu rodila zdravo žensko dijete smjestila u bolnicu u Izoli.

Policija je potvrdila da su svi migranti, a riječ je o dvije obitelji, u međuvremenu zatražila međunarodnu zaštitu, odnosno azil u Sloveniji.

Tagovi: migrantska kriza, migranti, Koper, Izola, Sarajevo, Bihać
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE