GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mićović: Cijepljenje je i domoljubni čin

Mićović: Cijepljenje je i domoljubni čin
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2021 / 08:25
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - U Primorsko-goranskoj županiji jučer je evidentirano 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom na svekupno 163 laboratorijski obrađena testa te je udio pozitivnih iznosio 17,8 posto, što je prema mišljenju ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a prof. dr. Vladimira Mićovića, udio koji odgovara kretanjima epidemije proteklog tjedna. Broj aktivnih slučajeva zaraze jučer se smanjio na 2.441.

– To je jedan od pokazatelja koji govori o smirenju situacije, ne samo o stagnaciji, nego sada već vidljivom silaznom trendu. Nadamo se da će se on i dalje nastaviti, a za to postoje odgovarajući pokazatelji i razlozi zbog kojih smo optimistični. Prošli tjedan dnevne brojke su iznosile 220 novooboljelih, što je na razini sredine ožujka, kad smo ušli u najgoru fazu trećeg pandemijskog vala.

S prosjekom učešća pozitivnih u ukupnom broju testiranih smo na 21 posto, što je također na razini polovice ožujka. Desetero pacijenata je na respiratoru i to je još uvijek broj s kojim se možemo nositi, dok je udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva devet posto.

Prosječan broj umrlih su četiri osobe dnevno, dok je tjedan ranije ta brojka iznosila petero umrlih. Cijepljenje će se intenzivirati ovaj tjedan, a pogotovo sljedećih nekoliko tjedana. Organizirali smo se dobro, dosad je prvom dozom cijepljeno oko 50 tisuća ljudi, no pogotovo je važno cijepiti naše starije sugrađane koji još uvijek obolijevaju.

Ipak, mislimo da smo sustav postavili dobro i da će se upravo sada dogoditi taj preokret, kao što se već dogodio u nekim zemljama koje nam mogu služiti za primjer, a gdje se cijepljenje odvijalo vrlo visokim tempom, s dobrom organiziranošću i gdje je to rezultiralo smanjenjem broja hospitaliziranih i potpunom normalizacijom situacije u tim sredinama, istaknuo je Mićović za Novi list.

Pozvao je sve građane na cijepljenje, kazavši da je to čin zdravstvene osviještenosti, ljubavi prema bližnjima, ali i domoljubni čin koji pokazuje da smo vrijedni živjeti u zajednici jer želimo učiniti najbolje, ne samo za sebe, već i sve one ljude koje svakodnevno susrećemo.

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 410 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 i čak 51 preminula osoba od posljedica COVID-19. Broj aktivnih slučajeva iznosio je 13.432, a među njima je bilo 2.315 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga se na respiratoru liječilo 259 pacijenata. Jučerašnja brojka ujedno je identična brojci novih slučajeva od prije tjedan dana, ali je udio pozitivnih u ukupnom broju od 3.417 testiranih bio nešto manji nego prije tjedan dana te je s 15 pao na 12 posto.

Tagovi: Vladimir Mićović, cijepljenje protiv koronavirusa, primorsko-goranska županija
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE