GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medvedev: Rusiju žele gurnuti u Treći svjetski rat, ali nećemo to dopustiti

Medvedev: Rusiju žele gurnuti u Treći svjetski rat, ali nećemo to dopustiti
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2022 / 22:37
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Nekadašnji ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, koji trenutno obnaša funkciju zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, u utorak je u Sarovu tijekom posjeta Ruskom federalnom nuklearnom centru izjavio da nuklearni štit osigurava rusku neovisnost i "pomaže u smirivanju onih koji našu zemlju žele pogurati u Treći svjetski rat".

Ustvrdio je da Rusija "neće dopustiti Treći svjetski rat", ali da će, u slučaju da bude napadnuta, "dati vrlo moćan odgovor".

- Nalazimo se u Sarovu, u kojem se više od 75 godina radi na razvoju našeg domaćeg nuklearnog potencijala, nuklearnog oružja, vrše se istraživanja koja su usmjerena na usavršavanje naših mogućnosti, osiguravanje učinkovitosti. I, naravno, valja spomenuti povijesnu zaslugu onih koji su ovdje radili, a zahvaljujući kojima je bio stvoren nuklearni štit za Rusiju i naše saveznike, koji omogućava našu neovisnost tijekom mnogo godina. I čak pomaže u smirivanju onih koji našu zemlju pokušavaju gurnuti u Treći svjetski rat, izjavio je Medvedev.

- Arsenal modernog, pouzdanog i učinkovitog naoružanja i danas umiruje ambicije onih koji svojim i tuđim snagama žele započeti Treći svjetski rat. Nećemo dopustiti takvu situaciju. Ali, primorani smo neprekidno podsjećati da smo u slučaju napada na našu zemlju sposobni dati trenutan i vrlo moćan odgovor. Odbit ćemo svaku agresiju koja je prijetnja našoj državi, dodao je Medvedev.

Kako prenose ruski državni mediji, naglasio je da "nažalost, slični ispadi danas nisu rijetki i od strane onih država koje su zauzele otvoreno neprijateljski stav prema našoj zemlji i onih koji primjenjuju rusofobnu retoriku".Medvedev je rekao i da se Rusija "ima čime suprotstaviti vanjskom pritisku" i da su projekti koji se ostvaruju u Saratovu primjer toga. Dodao je i da je Moskvi jasno da mora odgovoriti na izazove s kojima je suočena i da mora korigirati svoje planove.

- U ovom slučaju moramo se prisjetiti naših mogućnosti koje su bile ovdje stvorene. A najvažnije je da naši protivnici to ne zaborave, zaključio je.

Tagovi: Dmitrij Medvedev, sankcije Rusiji, nuklearno oružje, Treći svjetski rat
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE