GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medvedev: Milanoviću prijeti osveta zbog izjava o Ukrajini

Medvedev: Milanoviću prijeti osveta zbog izjava o Ukrajini
RAT ŽIVACA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2022 / 13:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer, danas dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost i bliski Putinov suradnik, poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da mu uskoro prijeti odmazda Kijeva.

Medvedev je na svom Telegramu napisao da Milanoviću prijeti odmazda zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji. "O novim neprijateljima Ukrajine", stoji u naslovu poruke bivšeg ruskog premijera na Telegramu objavljene jučer. Medvedev piše da "Ukrajina sve više bez ceremonije sjeda na vrat europskih sponzora" te da se "Amerikanci još uvijek boje".

"Jasno je da je uvijek malo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni europski čelnici ne žele izdvojiti pravu cifru. Ne cijene Trg koji stoji na čelu borbe protiv tiranije ruskog svijeta. Sada se europski čelnici dodaju na popise zabrane na web stranici Mirotvorac. Tamo su stigli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaćaju svoju sreću, ne vole Ukrajinu u punoj snazi. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!" piše Medvedev.

Medvedev piše o "odmazdi Kijeva".

"Takvom će brzinom uskoro, upravo u europskim prijestolnicama, ukrajinski nacisti osobno izvršiti represiju protiv nepoželjnih gazda i 'odvojiti janjce od jaraca'. Stoga predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi", zaključuje Medvedev.

Mirotvorac je baza podataka ekstremističke ukrajinske stranice na kojoj je nedavno završio i Milanović. Hrvatski predsjednik tamo je optužen za "humanitarnu agresiju na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdavanje ruske agresije na Ukrajinu".

Da je Milanović završio na tom popisu potvrdio je i zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev.

Na listi Mirotvorca nalazi se čak 187.000 imena. Među njima nisu samo ratni zločinci i agenti ruske obavještajne službe FSB-a, nego i osnivač Pink Floyda Roger Walters koji je prije tri godine izjavio da Rusija ima više prava na Krim od Ukrajine.

Neki tvrde da je web stranicu Mirotvorac pokrenuo ukrajinski političar i aktivist Georgy Tuka u prosincu 2014., ali da danas iza nje stoje ukrajinska tajna služba SBU i ministarstvo unutarnjih poslova.

Tagovi: Dmitrij Medvedev, Zoran Milanović, Viktor Orban, sankcije Rusiji, nuklearno oružje
PROČITAJ I OVO
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
Hajdaš Dončić dobio više preferencijalnih glasova od Grbina
SDP
Hajdaš Dončić dobio više preferencijalnih glasova od Grbina
ZAGREB - Preferencijalni glasovi na parlamentarnim izborima, održanima jučer, većinom su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama.
Ovo su najveći gubitnici izbora
TEŽAK PAD
Ovo su najveći gubitnici izbora
ZAGREB - Najveći gubitnici izbora nedvojbeno su Davorko Vidović i ekipa okupljena u stranku Socijaldemokrati.
Raos: Plenković će pokušati izbjeći DP
ANALITIČARI
Raos: Plenković će pokušati izbjeći DP
ZAGREB - Zbrajaju se i posljednji glasovi birača na parlamentarnim izborima. HDZ ima najviše mandata, 61, ali samostalno nedovoljno za sastavljanje vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE