GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mate Janković: Žicali smo hranu, država se tek kasnije uključila

Mate Janković: Žicali smo hranu, država se tek kasnije uključila
PRAVA ISTINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2021 / 08:31
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Mate Janković, poznati chef, s kolegama je od prvog dana u Petrinji i Zagrebu pripremao hranu. Večeras je gostovao u RTL Direktu.

"Mi zapravo nismo ogorčeni činjenicom da pomažemo jer smo došli pomagati, ogorčeni smo s činjenicom da smo u jednom vremenskom periodu primijetili da nam nitko ne dolazi zamijeniti naša radna mjesta, a da je Crveni križ uključen od nekog dana, da je država stavila na raspolaganje svoje robne zalihe isto od nekog dana, točnije 7. siječnja, a do tada smo bili prepušteni sami sebi i žicanju svojih dobavljača", kaže Janković.

"Doslovno smo mi zvali mesnice, dobavljače i žicali osobno hranu. Udruga i ljudi s kojima surađujem počeli su kuhati s Medakom tri sata nakon potresa, nakon što su došli Medakovi zaposlenici mi smo se snalazili u restoranu Apetit i nakon toga smo otvorili lokaciju u Sisku. Mi nismo dobili donaciju od Crvenog križa, kuhali smo s privatnim donacijama i tako ćemo nastaviti i dalje. Sve ima papirnati trag", objašnjava.

"Koliko je poznato, od države nitko nije dobio ništa od infrastrukture, bio je jedan vojni kamion kojem se više možemo smijati, nego što ima nekakve koristi od njega", dodaje.

Medved je rekao da je Pleter bio tamo i da je mogao preuzeti, ali da su kuhari-volonteri bili ondje.

"Super da tako razmišlja, mislim da to nije u redu. Ako država ima firmu koja se bavi kuhanjem i dio je vašeg sustava za koji tvrdite da postoji, onda ne smije dopustiti da mi kreiramo sustav. Da sustav postoji bile bi blokade na cesti, punktovi za dostavljanje hrane, poljska kuhinja, vojska, policija, zaštita, Crveni križ. Ne bi se tamo šetali volonteri, navijači i kuhari", kaže Janković.

Dodaje da bi onda postojao netko tko bi ih organizirao.

"Javnosti treba reći da sustav ne postoji. Vidjeli ste na primjeru da ne postoji. Ali ne možete preko leđa ugostitelja tražiti promjene. Sustav se mijenja na izborima, imate ih svake četiri godine", dodao je.

Tagovi: Mate Janković, potres u Petrinji, Tomo Medved, Pleter
PROČITAJ I OVO
Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja
CIJEPLJENJE
Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban cijepljen je cjepivom protiv koronavirusa koji je razvio kineski Sinopharm, objavio je političar u nedjelju na svojoj službenoj Facebook stranici u trenutku u kojemu Mađarska nastoji ubrzati svoj program cijepljenja građana.
Analitičari: Moguća i zamjena nekih gradonačelničkih kandidata
OCJENE
Analitičari: Moguća i zamjena nekih gradonačelničkih kandidata
ZAGREB - Politički analitičari Žarko Puhovski i Dragan Bagić ocijenili su da smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića mijenja kampanju za nadolazeće lokalne izbore, istaknuvši da će se fokus kampanje s kritika dugogodišnjeg gradonačelnika prebaciti na programe kandidata.
Zastave u Zagrebu na pola koplja povodom smrti gradonačelnika Bandića
ŽALOST
Zastave u Zagrebu na pola koplja povodom smrti gradonačelnika Bandića
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je od srčanog udara u noći sa subote na nedjelju u Zagrebu u 66. godini.
Mali: Počivajte u miru, gradonačelniče Bandiću
SAUČEŠĆE
Mali: Počivajte u miru, gradonačelniče Bandiću
BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali, povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, uputio je danas telegram saučešća Upravi Grada Zagreba i porodici Bandić.
Krsnik: Neprimjereno je sada govoriti o postupcima protiv Bandića
PORUKE
Krsnik: Neprimjereno je sada govoriti o postupcima protiv Bandića
ZAGREB - Odvjetnik Krešimir Krsnik nakon smrti Milana Bandića s Pavlom Kalinićem došao je u Bužanovu ulicu gdje je gradonačelnik živio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE