GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Markotić: Stožer nije razgovarao o široj primjeni covid-potvrda

Markotić: Stožer nije razgovarao o široj primjeni covid-potvrda
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 07:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB – Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je danas da Nacionalni stožer nije raspravljao o širom primjeni covid potvrda dodavši da je ministar zdravstva za četvrtak sazvao Krizni stožer zbog velikog rasta broja oboljelih od covida.

Gostujući večeras u dnevniku RTL-a istaknula je da je ministar zdravstva Vili Beroš za sutra sazvao Krizni stožer zbog stanja u bolnicama izazvanoga velikim porastom broja oboljelih od bolesti covid-19.

Na novinarsko pitanje dr. Markotić je rekla kako Nacionalni stožer nije raspravljao o široj primjeni covid-potvrda od 1. studenoga u ugostiteljskim objektima i trgovačkim centrima, kako su to objavili mediji.

I glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je večeras pisanje pojedinih medija da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja. “Pojedini medijski natpisi o tome da se u Hrvatskoj od 1. studenog uvode obavezne covid potvrde za sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i veći broj društvenih djelatnosti i aktivnosti – su potpuno netočni. O tome se u Vladi i Stožeru civilne zaštite RH, koji donose mjere, nije razgovaralo”, rekao je glasnogovornik Vlade RH.

Na pitanje je li moguće da se ponovi situacija iz prosinca prošle godine kada je bilo i više od četiri tisuće zaraženih dnevno, Markotić je odgovorila potvrdno, no, izrazila je nadu da će se ljudi ponašati malo odgovornije, više se štititi i shvatiti da zaraza pogađa i mlađe ljude.

Izvijestila je kako je u Infektivnoj klinici u Zagrebu trenutačno 15 bolesnika priključeno na ECMO uređaje (uređaje za izvantjelesnu oksigenaciju) te da su svi oni necijepljeni, a među njima je i dosta mlađih ljudi.

Također, podsjetila je da tako puno bolesnika na ECMO uređaju nije bilo ni u vrijeme pandemije gripe H1N1, a niti u drugom i trećem valu pandemije koronavirusa.

Naglasila je da liječnici pokušavaju shvatiti što se događa da su ljudi, koji su bili razmjerno zdravi i dobrog općeg zdravstvenoga stanja, sada na ECMO-u.

Tagovi: Alemka Markotić, Covid potvrde, cjepivo protiv koronavirusa, cjepivo protiv gripe
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE