GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Markić: Premijer ne govori istinu

Markić: Premijer ne govori istinu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2018 / 10:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednica Udruge U ime obitelji Željka Markić na konferenciji za medije rekla je kako je premijer Andrej Plenković u Europskom parlametnu bio protiv toga da sve države članice EU-a ratificiraju Istanbulsku konvenciju.

"Premijer je kao i svi drugi zastupnici HDZ-a u EP-u glasao protiv toga da se kroz taj članak 13. potakne države, članice EU-a, da ratificiraju Istanbulsku konvenciju. Što se dogodilo da je samo godinu dana poslije, čim je izabran za premijera rekao da će ratificirati Istanbulsku konvenciju, ne znam. To ostavljam njemu da objasni", rekla je Markić.

"Iz službene evidencije vidi se da je premijer najprije glasovao "DA", ali je kasnije učinio velik napor da u tom zapisniku ostane da je namjeravao glasovati "Protiv". Iskoristio je svoje pravo da naknadno promijeni svoju namjeru. Plenković je kao i njegovi kolege namjeravao biti i bio protiv paragrafa 13 kojim se države pozivaju da potpišu i ratificiraju Istanbulsku konvenciju", rečeno je na konferenciji.

"Od zastupnice Maletić smo čuli da Istanbulske konvencija nije bila dio programa HDZ-a upravo zbog rodne ideologije. To pokazuje da premijer ne govori istinu. A ako ne govori istinu o tome, pitanje je o čemu još ne govori istinu", nastavila je.

Markić će premijeru poslati i uskršnji poklon.

"Mi ćemo premijeru kao uskršnji poklon dostaviti NY Times od prošle nedjelje s člankom o tome što djeca u Švedskoj uče u predškolskom obrazovanju da vidi kako izgledaju neutralno rodni vrtići i preodijevanje djece i onda ćemo valjda čuti da premijer priznaje da takve prakse postoje. Onda mi kao društvo trebamo razgovrati želimo li ih ili ne u Hrvatskoj" kaže Markić.

"Sramotan je način na koji se komunicira s javnošću. Tvrditi da će interpretativnna izjava maknuti obaveze RH jednostavno nije istina", rekla je Markić govoreći o dokumentu Vijeća Europe kojim se deklasificira Istanbulska konvencija. Taj dokument ima istu težinu kao i Vladina interpretativna izjava, kaže Markić.

Na opasku kako u predizbornom programu HDZ-a ipak postoji (na str. 93) rafitikacija Istanbulske konvencije, Markić je odgovorila: Ja vjerujem gospođi Maletić koja ja bila autor predizbornog programa."

Tagovi: Željka Markić, Andrej Plenković, Ivana Maletić, Istanbulska konvencija
PROČITAJ I OVO
Grbin: Daleko je ovo od gotoovg
SDP
Grbin: Daleko je ovo od gotoovg
ZAGREB - Relativni pobjednik prvog kruga izbora za predsjednika SDP-a Peđa Grbin koji je osvojio 40,67 posto glasova poručio je u nedjelju, nakon objavljivanja nepotpunih službenih rezultata izbora, da će mu prioritet postane li predsjednik SDP-a biti stvaranje boljeg SDP-a i bolje Hrvatske.
Lozančić: I Plenković i Milanović su na neki način u pravu
STAVOVI
Lozančić: I Plenković i Milanović su na neki način u pravu
ZAGREB - "Na jedan način i jedan i drugi su u pravu. Svaka operacija, svaki operativni rad, od početka do kraja, može se naći u trenutku kad se dođe do jednog podatka koji se treba reći ili jednom ministru ili premijeru ili predsjedniku."
Kolar: U drugom krugu izbora u SDP-u bit će puno veća razlika u moju korist
OPTIMIZAM
Kolar: U drugom krugu izbora u SDP-u bit će puno veća razlika u moju korist

ZAGREB - Drugoplasirani na izborima za predsjednika SDP-a Željko Kolar koji je osvojio 26,29 posto glasova članstva, u nedjelju je izjavio kako je uvjeren da će u 2. krugu stići razliku za Peđom Grbinom koji je donio 40,67 posto glasova i da će u konačnici biti puno veća u njegovu korist.

Od ponedjeljka u vinkovačkim srednjim školama online nastava
ODLUKE
Od ponedjeljka u vinkovačkim srednjim školama online nastava
VINKOVCI - Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od ponedjeljka će se nastava održavati online, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite.
Armenija proglasila ratno stanje i opću mobilizaciju zbog Nagorno Karabaha
ESKALACIJA
Armenija proglasila ratno stanje i opću mobilizaciju zbog Nagorno Karabaha
EREVAN - Armenske vlasti proglasile su u nedjelju ratno stanje i opću mobilizaciju nakon novih sukoba koji su izbili u Nagorno Karabahu između tamošnjih separatista koje podupire Erevan i snaga Azerbajdžana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE