GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marija Selak Raspudić na izbornoj listi Mosta

Marija Selak Raspudić na izbornoj listi Mosta
ANGAŽMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 16:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić objavila je u srijedu da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta nezavisnih lista.

U video poruci objavljenoj na Facebook stranici Mosta Selak Raspudić istaknula je kako je ugled Hrvatskog sabora posljednjih godina srozan političkim trgovinama i da je pogažena politička volja građana, da se onemogućavaju referendumi, elektroničko i dopisno glasovanje, a izbori raspisuju usred panemije.

„Osobno više ne želim pristajati na to i zbog toga sam odlučila kandidirati se kao neovisan kandidat na listi Mosta”, kazala je i napomenula da će se posebno baviti obrazovnim procesima, tehničkom dehumanizacijom i prijetećom digitalnom diktaturom.

„Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena, postoje trenuci, a ovo teško i otuđeno proljeće zasigurno je jedan od njih, kada se svaki slobodan građanin u zemlji zapita trebali li i dalje podnositi pasivno zlouporabu vlasti ili se treba aktivno uključiti u političke procese svojim kandidiranjem”, rekla je Selak Raspudić.

Most je najavio kako će u narednim danima predstaviti nova imena za predstojeće parlamentarne izbore.

„Pristupaju nam novi i mladi ljudi ali i kapitalci već poznati na javnoj sceni! Od sutra više ništa neće biti isto. Rađa se nova nada za Hrvatsku”, poručili su iz Mosta.

Marija Selak Raspudić je supruga kolumnista i političkog analitičara Nine Raspudića. O njemu se također kalkulira hoće li se politički angažirati pri čemu su mediji spominjali Domovinski pokret Miroslava Škore i Most kao stranke kojima bi se pridružio.

Tagovi: Marija Selak Raspudić, Most nezavisnih lista, Nino Raspudić, Božo Petrov, Nikola Grmoja, parlamentarni izbori u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE