GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manjine dobivaju potpredsjednika Vlade, ali to neće biti Pupovac

Manjine dobivaju potpredsjednika Vlade, ali to neće biti Pupovac
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 17:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zamjenik predsjednik HDZ-a Tomo Medved izjavio je u petak kako je dogovoren smjer suradnje s predstavnicima nacionalnih manjina koje su podržale novu Vladu te kako će im predložiti jednu osobu za potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava.

“Održali smo koordinacijski sastanak u Vladi s nacionalnim manjinama i dogovorili smjer suradnje na način da bi nacionalne manjine predložile jednu osobu koja bi bila član Vlade u poziciji potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava”, rekao je novinarima Medved nakon sastanka s predstavnicima manjina.

Dodao je kako o konkretnim imenima nisu govorili nego o programu rada Vlade i o našim budućim odnosima. “Nastavljamo naše razgovore”, kazao je.

Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek izvijestio je da su prijedlog programa nacionalnih manjina prenijeli Andreju Plenkoviću te kako su usuglasili zajedničko djelovanje u programskom dijelu.

“Već smo imali takvu situaciju da je potpredsjednik Vlade bio iz redova klubova nacionalnih manjina pa će se tako nastaviti i ovaj put i sada. Nismo pričali o imenima, dozvolite da zajedno s partnerima usuglasimo imena”, rekao je Bilek i dodao da ga to osobno ne zanima, a da ni Milorad Pupovac neće biti potpredsjednik Vlade.

“Iako je bio pitan za to, izrazio je želju da ostane djelovati kroz Sabor”, kazao je Bilek.

Napomenuo je da još moraju raspraviti ostvarivanje operativnih programa nacionalnih manjina koje moraju zajednički usuglasiti i tražili su, dodao je, da se jedan dio programa Vlade odnosi i na nacionalne manjine.

Na novinarsko pitanje je li bilo razgovora ili inzistiranja manjina na zabrani ustaškog pozdrava, Bilek je odgovorio da o tome danas nisu raspravljali.

Komentirao je medijske navode da je Klub zastupnika nacionalnih manjina, odnosno predstavnik Roma Veljko Kajzati od Vlade zatražio tri ministarstva.

“Vjerujem da je malo krivo prenešena izjava gospodina Kajtazija koji je tražio u biti koordinatore po ministarstvima za provedbu operativnih programa. Naslovi su bili da Klub zastupnika nacionalnih manjina traži tri ministarstva što nije istina”, istaknuo je Bilek.

Veljko Kajtazi ranije je rekao da Klub zastupnika nacionalnih manjina očekuje barem tri ministarstva u novoj Vladi, a kao manjincima “najzanimljivija” je izdvojio ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave te ministarstvo regionalnog razvoja.

Tagovi: Klub nacionalnih manjina, Milorad Pupovac, Tomo Medved, Veljko Kajtazi, Vladimir Bilek
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE