GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mamić objavio karte za Dubai koje je platio sucu i ljubavnici

Mamić objavio karte za Dubai koje je platio sucu i ljubavnici
KARTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2021 / 10:51
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku, jučer je kazao da je predložio pokretanje mjera protiv sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina koji su se družili sa Zdravkom Mamićem.

"Ja sam danas, nakon što su u javnosti objavljene fotografije na kojima se vidi druženje osuđenika Zdravka Mamića i sudaca Županijskog suda, predložio stegovni postupak i mjeru razrješenja dvojice sudaca", kazao je.

Osuđeni bjegunac Zdravko Mamić, koji se protiv pravomoćne odluke hrvatskog suda o 6.5. godina zatvora skriva u BiH, jutros je objavio dokumente za koje tvrdi da su dokaz protiv Vekića.

Mamić je objavio dokumente za koje kaže da su računi za avionske karte za Dubai koje je platio za Vekića, njegovu ljubavnicu i njenu kćer. Radi se o već spominjanom dočeku 2018. godine.

"Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice te njene kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo. S obzirom na to da se mene ne može kupiti, niti kao USKOK i DORH natjerati da držim predmete na dnu ladice, ekskluzivno objavljujem mailove kojima sam preko agencije rezervirao, platio i dostavio karte za Dubai za njega, ljubavnicu i njenu kćer, kao i potvrde o letu sa svim podacima", piše Mamić.

"Gospoda su naravno u Dubai letjela poslovnom klasom, a ceh je bio preko 23.000 kuna samo za let. Nadam se da će sada supruzi gospodina Vekića biti jasnija ona laž koju joj je muž prodao kada joj je rekao da ga neće biti za Novu godinu jer ide na kongres ljubitelja reketa. Ovim putem apeliram na preostale suce – predsjednika Fruteka, suca Kvesića, suca Bobana i šefa K€$$u da što prije podnesu ostavke na svoja mjesta jer ih čeka sudbina Krušlina i Vekića, što duže budete čekali bit će vam gore. Vaše vrijeme je završilo, vrijeme reforme pravosuđa i naplate vaših grijeha je stiglo", piše Mamić.

Index je za komentar upitao suca Zvonka Vekića koji je kazao kako su izvidi tajni.

"Izvidi su tajni. To nisu službeni dokumenti, oni su zatraženi", kaže Vekić za Index.

Nije želio puno komentirati Mamićevu objavu.

"To on prezentira, a nadležni organi su zatražili originalnu dokumentaciju", kaže Vekić.

"On je podnio kaznenu prijavu protiv nas i taj USB dao USKOK-u. Nadležno tijelo provodi izvide, oni su bili tajni dok ih nije kompromitirao", dodaje Vekić.

Pitali smo ga je li mu Mamić platio kartu.

"Meni platio kartu nije"

"Sad se vrti jedno te isto što je on iznio, to je sve ponavljanje", kaže Vekić.

Pitali smo ga i u kakvim je odnosima s Mamićem.

"Nisam bio u nikakvim odnosima, niti sam mu sudio u onom slučaju gdje je on osuđen", dodaje.

Tagovi: Zdravko Mamić, Zvonko Vekić, Zvonko Vrban
PROČITAJ I OVO
Pavić Šimetin se pohvalila: Cijepili smo gotovo sve starije od 100 godina
SMIJEŠNO
Pavić Šimetin se pohvalila: Cijepili smo gotovo sve starije od 100 godina
ZAGREB - Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ivana Pavić Šimetin, gostovala je u Dnevniku te je govorila o cijepljenju.
Rijeka: Na Korzu zapaljena zastava u duginim bojama
INCIDENTI
Rijeka: Na Korzu zapaljena zastava u duginim bojama
RIJEKA - Na riječkom Korzu sinoć je došlo do incidenta – zapaljena je zastava u duginim bojama izvješena na zgradi Grada Rijeke.
Kina traži od UN članica da ne prisustvuju događaju vezanom uz Xinjiang
ZAHTJEVI
Kina traži od UN članica da ne prisustvuju događaju vezanom uz Xinjiang
PEKING - Kina je zatražila članice Ujedinjenih naroda (UN) da ne prisustvuju događaju koji idući tjedan planiraju organizirati Njemačka, SAD i Britanija o represiji nad ujgurskim muslimanima i drugim manjinama u kineskoj pokrajini Xinjiang, navodi se u bilješci koju je Reuters vidio u petak.
Upravni sud zabranio radove na Lapadskoj obali u Dubrovniku
ZABRANE
Upravni sud zabranio radove na Lapadskoj obali u Dubrovniku
DUBROVNIK - Upravni sud u Splitu donio je mjeru privremene zabrane radova na Lapadskoj obali u Dubrovniku do pravomoćne presude po tužbi tvrtke Laguna Trade Franja Pašalića, protiv koje je dubrovački gradonačelnik Mato Franković u petak najavio tužbu zbog naknade štete.
Kovačević i ostali u istražnom zatvoru ostaju još 20 dana
ODLUKE
Kovačević i ostali u istražnom zatvoru ostaju još 20 dana
ZAGREB - Županijski sud u Zagrebu opasnosti od utjecaja na svjedoke za 20 je dana produljio istražni zatvor za sve okrivljenike u aferi Janaf, među njima i Draganu Kovačeviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE