GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Majci nakon smrti djevojčice prijeti do petnaest godina zatvora

Majci nakon smrti djevojčice prijeti do petnaest godina zatvora
KAZNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2021 / 17:38
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Djevojčica iz okolice Nove Gradiške, koja se danima borila za život u Klaićevoj bolnici, danas je izgubila bitku.

Djevojčicu je u srijedu ujutro u Opću bolnicu u Novoj Gradiški donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu u Zagreb. Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu.

Roditeljima je jučer određen jednomjesečni pritvor, nakon što su djelomično priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta. Majci je istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a ocu i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer je već osuđivan za dugo kazneno djelo, piše Index.hr.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede, a oca državno odvjetništvo tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

No, s obzirom na to da je djevojčica u međuvremenu preminula, kazneno djelo za koje se majka tereti prekvalificirat će se u "Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti". To je danas potvrdila županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu, Mirela Šmital, koja je dala kratku izjavu za medije.

"Tijekom poslijepodneva dobivena je informacija da je oštećena dvoipolgodišnja djevojčica preminula. S obzirom na novonastalu okolnost doći će do izmjene kvalifikacije kaznenog djela koje se osumnjičenoj ženskoj osobi stavlja na teret u kazneno djelo iz Članka 120 Kaznenog zakona", rekla je Šmital.

Za to kazneno djelo propisana je kazna od tri do 15 godina zatvora.

Fotografija: Ivica Galović, Pixsell

Tagovi: Klinika za dječje volesti Klaićeva, Josip Aladrović, Josip Kolodziej, Nova Gradiška, Goran Roić
PROČITAJ I OVO
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE