GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luhanskom odjekuju detonacije, Lavrov optužuje NATO da je prešao granicu

Luhanskom odjekuju detonacije, Lavrov optužuje NATO da je prešao granicu
NEMA MIRA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2022 / 13:05
Autor: SEEbiz / Agencije
KIJEV - Satelitske snimke pokazuju da je Rusija premjestila dio svoje vojne opreme koja je bila raspoređena u blizini Ukrajine, ali je pristigla druga oprema i Moskva još uvijek ima puno vojnika i opreme blizu svog bivšeg sovjetskog susjeda.

Jutros su zabilježeni "incidenti granatiranja" na istoku Ukrajine, objavio je OESS. 

Granatiranje se čulo u blizini zračne luke u Donjecku i selu Elenovka u istočnoj Ukrajini, izjavio je očevidac za Reuters. Napad na vrtić potvrdio je i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

Ukrajina tvrdi da su napad pokrenuli ruski separatisti, separatisti tvrde da su oni napadnuti. Ukrajinska vojska tvrdi da je pogođen dječji vrtić.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da se dio snaga iz ruskih vojnih oblasti u susjedstvu Ukrajine vraća nakon završetka vježbi u svoje baze te je kao dokaz objavilo video u kojem se prikazuje kako snage navodno napuštaju Krim. Sjedinjene Države ne vjeruju u ruske tvrdnje o povlačenju vojnika s granice s Ukrajinom, a sumnjaju da je Moskva čak povećala njihov broj za sedam tisuća, rekao je neimenovani visoki dužnosnik administracije američkog predsjednika Joea Bidena.

Sjedinjene Države ne vjeruju u ruske tvrdnje o povlačenju vojnika s granice s Ukrajinom, a sumnjaju da je Moskva čak povećala njihov broj za sedam tisuća, rekao je neimenovani visoki dužnosnik administracije Bidena. SAD tvrdi da je sad oko Ukrajine čak 150.000 ruskih vojnika.

Ruski predsjednik Vladimir Putin mogao bi mjesecima razvlačiti ukrajinsku krizu u pokušaju da izazove jedinstvo Zapada, rekla je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss.

Navodno su tri osobe ozlijeđene u granatiranju dječjeg vrtića u regiji Donbas. Među ozlijeđenima nema djece.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov kaže da razmještanjem trupa NATO "čini potpuno istu stvar za koju optužuje Rusiju". "Ozbiljno smo zabrinuti zbog vrlo velikih razmjera, ničim izazvanog i neopravdanog gomilanja ruske vojske u i oko Ukrajine i Bjelorusije", dodao je.

"Što mislite o tome? Znate, taj osjećaj osobne superiornosti i osobne nepogrešivosti je, po mom mišljenju, već prešao granicu, i nažalost, kolege iz NATO-a jednostavno ne mogu vidjeti tu granicu", kaže.

Foto: Ukranian army

Tagovi: Ukrajina, Rusija, Sergej Lavrov, Luhansk, ruska vojska, Volodimir Zelenskij
PROČITAJ I OVO
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
UPOZORENJE
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
ZAGREB - Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića nakon kojega su zakazali press konferenciju.
Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
REAKCIJE
Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta negira i da su počeli pregovori s bilo kojom stranom, te da u toj stranci već traže neke resore: Utvrdit ćemo programska načela za pregovore od kojih ne odstupamo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE