GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lovrić: Bude li Tomašević ponovno pokušao mijenjati odluku, dogodit će se isto (VIDEO)

Lovrić: Bude li Tomašević ponovno pokušao mijenjati odluku, dogodit će se isto (VIDEO)
RODITELJI ODGOJITELJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2022 / 14:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka građanska Inicijativa U djeci je budućnost upozorila je u ponedjeljak da će prijetnje i uvrede upućene roditeljima odgajateljima i njihovoj djeci na društvenim mrežama prijaviti policiji.

Koordinatorica inicijative Lucija Budinski pozvala je stoga građane da razmisle prije no što na društvenim mrežama objave svoja negativna mišljenja na račun roditelja odgajatelja.

"Prijetnje i vrijeđanja su dosta dugo trpjeli, a nakon javnog apela da građani krenu provaljivati i razbijati kuće korisnika mjere roditelj odgojitelj i njihove obitelji", rekla je koordinatorica na konferenciji za novinare.

Blogerica s Maminog Bloga Kristina Kovačević upozorila je da se stalno uspoređuju mjere roditelj odgajatelj i roditelj njegovatelj iako te dvije mjere nisu ni približno slične.

Štoviše, naglasila je te dvije mjere koriste dva različita proračuna za financiranje - državnog i gradskog pa o tim različitim mjerama odlučuju različite vlasti - državna i gradska.

Ivica Lovrić koji podržava inicijativu a savjetnik je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića istaknuo je da je grad nezakonito pokušao ukinuti odluku o novčanoj pomoći roditeljima odgojiteljima.

"Čini se da gradonačelnik želi prikazati da se dogodilo suprotno od onog što je doneseno na sudu", izjavio je Lovrić.

Smatra da je gradska vlast prekršila Ustav i zakon o jedinicama lokalne i regionalne samouprave, ali i Europsku konvenciju o ljudskim pravima, protokol prvi.

"Sud mu nije dao nikakvo zeleno svjetlo za promjenu na štetu korisnika ove mjere.", jasan je Lovrić.

Bude li opet pokušao mijenjati odluku Visokog upravnog suda, opet će se dogoditi isto. Dogodit će se ono što je netko i napisao ovih dana - da će mu mandat proteći u sukobljavanju s roditeljima i djecom i da gubi sudske bitke. Vidimo da ne radi posao koji bi trebao raditi."

Onog trenutka kad pobijedite na izborima ne znači da možete obnašati vlast kako vi hoćete.

"Želim poručiti gospodinu Tomaševića da ne ishitri s odlukom, i da ne ponovi grešku već da sjedne sa znanstvenicima pa da ovu mjeru zajedno poboljšamo. Možda je opvo vapaj u prazno, ali nikad nije na domet poznati na razum", zaključio je Lovrić.

Fotografija: Robert Anić, Pixsell


<div id="sectionVideo-01"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/H7gzrKEWDNE" frameborder="0"></iframe></div>

Tagovi: građanska Inicijativa U djeci je budućnost, roditelj odgojitelj, Ivica Lovrić, Tomislav Tomašević, Kristina Kovačević, Lucija Budimski
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE