GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lombardija traži strože mjere zbog koronavirusa

Lombardija traži strože mjere zbog koronavirusa
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Lombardija je u petak zatražila uvođenje dodatnih strogih mjera za suzbijanje koronavirusa od kojeg je u toj regiji u zadnja 24 sata broj umrlih porastao sa 744 na 890, po novim podacima.

Dva izvora upoznata s podacima kazala su da je broj novih slučajeva zaraze u regiji, koja uključuje Milano, porastao za 1095. No još treba analizirati 569 uzoraka.

Po zadnjim podacima od četvrtka, u Italiji je od koronavirusa umrlo 1016 ljudi. Novi podaci bit će objavljeni kasnije tijekom dana.

Strože mjere?

Talijanska vlada uvela je ovaj tjedan drastične mjere u cijeloj zemlji, zatvorivši barove, restorane i većinu trgovina i zabranivši putovanja koja nisu nužna.

Tvornice i javni prijevoz i dalje rade.

Lombardija, koja bilježi 73 posto svih smrtnih slučajeva, smatra da bi trebalo obustaviti i te djelatnosti ne bi li se iskorijenilo bolest.

"Tražimo da se učini iznimka za Lombardiju, koja je najteže pogođena regija, i da se zatvori još trgovina i tvrtki", rekao je Giulio Gallera, mjesni vijećnik zadužen za socijalnu skrb.

"Ako izdržimo još najmanje osam dana, možda će se stvari promijeniti", rekao je za televizijsku postaju RAI 3.

Neke tvrtke, poput Fiata Chryslera, odlučile su zatvoriti dio proizvodnje. Proizvođač kočnica Brembo objavio je u petak da će privremeno prekinuti proizvodnju u svoje četiri tvornice u Italiji.

Nije poznato hoće li talijanski premijer Giuseppe Conte pristati na nove strože mjere u Lombardiji.

"Danas imamo dva cilja: pobrinuti se za bolesne i spriječiti infekcije i pobrinuti se za naše gospodarstvo", rekao je u petak ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio.

Di Maio je to kazao na događaju na kojem je zahvalio Kini na slanju 31 tone medicinske opreme, uključujući maske i respiratore, kao i liječnički tim.

"Italija nije sama", rekao je. "Kina se oporavlja a uskoro ćemo se oporaviti i mi."

Italiju je zaprepastila reakcija nekih njezinih najbližih europskih partnera na krizu. Članice EU-a odbile su ranije ovaj mjesec pozive u pomoć čuvajući maske i drugu medicinsku opremu za svoje građane.

Austrija i Slovenija drastično su ograničile prekogranični cestovni promet izazvavši velike zastoje i kaos.

Četiri autobusa s ukrajinskim državljanima koji su se željeli vratiti kući iz Italije vraćena su noćas sa slovenske granice.

Papa Franjo kritizirao je odluku o zatvaranju svih katoličkih crkvi u Rimu pa je odluka ubrzo povučena.

Tagovi: Lombardija, koronavirus, Giuseppe Conte, Fiat Chrysler, Brembo
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE