GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lokalni stožeri: Propusnice su besmislene

Lokalni stožeri: Propusnice su besmislene
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2020 / 08:41
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Hrvatska je zauzela neslavno prvo mjesto u Europi među 31 zemljom s čak 1194.3 aktivna slučaja zaraze koronavirusom na 100.000 stanovnika u prethodnih 14 dana.

U crnom top tri Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti slijede Litva i 1146.7 i Luksemburg s 1079.7 oboljelih.

I prije nego su stigle ove crne vijesti u Hrvatskoj se počelo govoriti o novim mjerama - poput uvođenja propusnica tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana kojima bi se onemogućilo slobodno putovanje između općina gradova i županija osim u slučaju prijeke potrebe.

Propusnice su još od proljeća u mrskom sjećanju ostale i lokalnim stožerima civilne zaštite. Tadašnje kritike - od toga nema efekta. Zato sada šalju poruku nacionalnom stožeru.

Čelnik Stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac apelira na Nacionalni stožer da se konzultiraju s regionalnim stožerima.

"Mi najbolje znamo situaciju na svom području i da se potezi ne vuku bez konzultacija s regionalnim stožerima jer se Hrvatska borila za regionalni pristup", rekao je Kozlevac.

Nacionalni stožer od 21.12. navodno bi mogao ponovno uvesti propusnice kako bi smanjili putovanja ljudi za božićne blagdane. Na zadnjoj pressici to nisu htjeli potvrditi, ali znakovito napominju: "Najiskrenija želja za sreću i zdravlje i za Božić i Novu godinu je ne ići u posjete i poželjeti svima koji su nam dragi, svojim prijateljima i najbližima sve najbolje telefonom, videoporukom ili nekim sličnim putem", rekao je Božinović u petak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Lokalne vlasti nadaju se da o eventualnom uvođenju propusnica neće saznati putem medija s pressica stožera.

"Da bi onda na kraju vidjeli što moramo provoditi i onda u tih 24 ili 48 sati imamo 1001 poziv građana koji zapravo ne znaju kako se moraju ponašati. Tako dugo dok rade centri ne vidim smisao toga", kaže krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

"Ali kad vi uvedete propusnice da morate nekoga pitati jel možete negdje ići onda je to ograničavanje slobode kretanja. Mislim da to u ovoj situaciji, mislim da još uvijek nismo u takvoj situaciji da bi morali donositi takve mjere", kazao je Dino Kozlevac.

Tagovi: epropusnice, Dino Kozlevac, Željko Kolar, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE