GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljubljančani protiv preseljenja Uniona u Laško

Ljubljančani protiv preseljenja Uniona u Laško
GLAS NARODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2022 / 07:59
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Odluka o preseljenju proizvodnje piva Union iz Ljubljane, gdje se proizvodilo unazad 150 godina, u Laško naišla je na reakcije, a ljubljanski Dnevnik pozivajući se na neslužbene informacije navodi da bi se Union pivo možda moglo proizvoditi i u Karlovcu, gdje je Heineken vlasnik pivovare.

Kao glavni razlog za preseljenje proizvodnje Uniona, simbola lokalpatriotizma, iz ljubljanske Donje Šiške u Laško vlasnik Heineken je naveo istrošenu opremu, prije svega zastarjeli sistem hlađenja koji broji zavidnih 35 godina i po mišljenju odgovornih predstavlja sigurnosni rizik.

U blizini pivovare, prema pisanju portala maribor24.si, osvanuli su leci koji potiču na bojkot.

- Došao je Heineken, pun velikih riječi, obećanja, uvjeravanja... kao i drugdje, naravno sve to do prve prilike i u grabežljivosti za većim profitom će sada Union zatvoriti. Sada će ga proizvoditi u Laškom."

- Uz poštovanje i svijest da Laščani itekako znaju i mogu proizvesti dobro pivo, naravno da se Union ne može variti u Laškom. Jednostavno to ne radi. Jer, svi znamo, osnova svakog dobrog piva je voda, piše u lecima.

Po njima, najbolja je voda ona koja dolazi iz slavine, a ne ona koja se toči iz boce.

Pisci letaka kao primjer Heinekenove grabežljivosti navode priču o pivovari Padavena u sjevernoj Italiji. Od 1897. godine ova pivovara proizvodi pivo, povećava proizvodnju, djeluje lokalno postajući jedna od najvećih u Italiji. Kupio ga je Heineken i nakon nekoliko godina zatvorio tvornicu u kraju Feltre.

- Tamošnji radnici su se borili do zadnjeg i, na kraju, ali ne i najmanje važno, okupirali tvornicu i iznudili dogovor, navode tvorci letaka primjer dobre prakse. Nakon toga pivovara radi u manjem obimu, ali dobro posluje, "regija živi", napisali su.

Ljubljanski Dnevnik piše da je nakon otkrivanja planova o preseljenju proizvodnje i fermentacije piva Union iz Ljubljane u Laško, počelo i preseljenje finansijskog odjela u Poljsku.

Neslužbene informacije da bi se Union pivo moglo proizvoditi i u Karlovcu, gdje je Heineken vlasnik pivovare i proizvodi Karlovačko pivo, za sada su demantirali iz Pivovarne Laško Union.

Tagovi: Heineken, Pivovarna Union, Pivovarna Laško, Karlovačka pivovara
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE