GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lijekovi: Sve više bolnica prijavljuje ozbiljne probleme

Lijekovi: Sve više bolnica prijavljuje ozbiljne probleme
DUG BOLNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 15:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Još jednoj bolnici veledrogerije su prekinule isporuku. Riječ je o bolnici u Zaboku čiji se dug za isporučene lijekove popeo na 28 milijuna kuna.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako je na dug utjecao i koronavirus, jer su troškovi porasli i za više od 30 posto, te da lijekova ima za otprilike dva tjedna.

Podsjetimo, veledrogerije su dijelu bolnica ili ograničile ili potpuno prekinule isporuku lijekova.

Zbog toga su bolnice u sve većem problemu, a neke od njih imaju zalihu lijekova za još tek nekoliko dana.

U još su većem problemu pacijenti, i to oni najteži, koji već ostaju bez lijekova. Prvi su na udaru onkološki pacijenti od kojih neki već nisu mogli dobiti svoje lijekove.

Šef onkologije u KBC-u Split je potvrdio da u toj bolnici već nedostaje lijekova za onkološke pacijente.

"Nažalost, počinje nam nedostajati nekih onkoloških lijekova. No moram umiriti javnost, a prije svega naše pacijente, da se nikome od njih neće ništa u zdravstvenom smislu dogoditi ukoliko dan, dva ili tri ne prime terapiju. Nadamo se kako će se situacija u sljedećih nekoliko dana riješiti", rekao je za za Slobodnu Dalmaciju Vrdoljak.

Ivan Klobučar, šef jedne od hrvatskih veledrogerija, Oktal Pharme, za N1 je govorio o nestašici lijekova u Hrvatskoj uzrokovanoj činjenicom da država ne plaća ogroman dug veledrogerijama.

"Imamo ogroman pritisak iz bolnica. Uglavnom nas zovu zamjenici ravnatelja, pomoćnici ili šefovi odjela, traže da im dostavimo određene lijekove. Mi smo jasno i glasno rekli da to više nismo u stanju radi ogromnog duga koji postoji", rekao je Klobučar.

"Nažalost, zovu nas iz svih dijelova Hrvatske. Pazite, to su vam akutne terapije ako pričate o onkološkim bolesnicima koji moraju redovito dobivati lijekove. Međutim, imate i druge bolesnike koji su također zakinuti za ono što trebaju dobiti, nemamo mi samo onkološke bolesnike, imamo i bubrežne bolesnike, imamo 100 drugih vrsta bolesti i sad je samo pitanje kad će to negdje eksplodirati jer ljudi, naravno, ako ste bolesni - to vam je najveći problem u životu, sve drugo vam nije bitno jer vi trebate svoju terapiju", rekao je Klobučar.

Tagovi: dug bolnica, nestašica lijekova, Ivan Klobučar, Oktal Pharma, Tihomir Vančina
PROČITAJ I OVO
Brnabić: Ekološki ustanak je bio primer neodgovornosti
PREMIJERKA
Brnabić: Ekološki ustanak je bio primer neodgovornosti
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je današnji skup "Ekološki ustanak" bio primer "nepoštovanja i neodgovornosti", jer je većina ljudi bila bez zaštitnih maski.
Slovenija mijenja pravila na granicama, dio putnika će moći ući i bez PCR testa
PRAVILA
Slovenija mijenja pravila na granicama, dio putnika će moći ući i bez PCR testa
LJUBLJANA - Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za neke će osim takvih testova s područja Europske unije i Schengena vrijediti i oni provedeni u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.
Baršić: Situacija u KB Dubravi prenapregnuta, pritisak očekujemo oko 20. travnja
KORONAVIRUS
Baršić: Situacija u KB Dubravi prenapregnuta, pritisak očekujemo oko 20. travnja
ZAGREB - Voditelj Kriznog stožera KB Dubrava dr. Bruno Baršić rekao je u subotu kako je u toj bolnici situacija "prenapregnuta", hospitalizirano je 300 covid pacijenata, preko 50 ih je na respiratoru, otvorena je peta Intenzivna jedinica, a najveći pritisak očekuju oko 20. travnja.
Škola u Jelkovcu prijavila Škoru zbog skupa bez dozvole
KAMPANJA
Škola u Jelkovcu prijavila Škoru zbog skupa bez dozvole
ZAGREB - Zagrebački Gradski ured za obrazovanje uputio je u subotu apel kandidatima na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu da okupljanja i stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima škola i dječjih vrtića.
Završio Ekološki ustanak u Beogradu: Traži se emisija na RTS-u o ekološkoj situaciji u Srbiji
USTANAK
Završio Ekološki ustanak u Beogradu: Traži se emisija na RTS-u o ekološkoj situaciji u Srbiji
BEOGRAD - U Beogradu je, ispred Skupštine Srbije, održan protest pod sloganom “Ekološki ustanak”. U organizaciji skupa učestvovali su brojni ekološki, građanski pokreti koji traže zaštitu prava na zdrav vazduh, vodu i zemlju. Nakon protesta, okupljeni su u dugoj koloni krenuli ka zgradi Vlade Srbije. Ispred zgrade RTS-a aktivisti su tražili dvosatnu emisiju o ekološkoj situaciji u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE