GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lažni bombaši i bijeda politike

Lažni bombaši i bijeda politike
MALA KRONIKA RADNOG TJEDNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2021 / 17:17
Autor: Nikola Bekavac
ZAGREB - I ovaj je tjedan donio mnoštvo zanimljivih događanja. Nažalost, prevladale su loše vijesti.

Smrt zagrebačkog gradonačelnika, a potom i nogometnog idola Zlatka Kranjčara izazvale su najviše reakcija. Naravno, neizbježne su bile nedosljedne odluke Stožera koje se ponavljaju iz tjedna u tjedan.


Ponedjeljak, 1. ožujka

Korona kao da je donijela dah smrti. Kao da je uz koronin poticaj, koji nam je odnio više od 5 i pol tisuća sugrađana, probudila i druge bolesti. Zadnje stranice novina pune su osmrtnica običnih ljudi, a sve češće naslovnice s osmrtnicama javnih osoba. Krajem proteklog tjedna napustio nas je nadugovječniji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić a početkom ovoga, legenda hrvatskog nogometa Zlatko Cico Kranjčar. Šokovi koji će uzdrmati mnoge, a one slabije uputiti njihovim stazama.

Ali život ide dalje, psebice onaj politički koji je ponedjeljakom rezerviran za mudre izreke naših političara. Valjda, da ih po mudrosti pamtimo barem ovaj tjedan. Ne brinite, neke njihove izjave su nezaboravne. Tako je jedna od suradnica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika govoreći o njemu i nastavku života grada se zapitala: "Čudi me da se netko uopće usudi kandidirati za gradonačelnika!"

Trebalo bi biti stavrno glup da se čovjek upusti ovo uopće komentirati.

A kada je u pitanju veliki Vođa, žrtva terorizma samo njemu znanog, ukazuje na možda nove pojavne oblike kazavši." Laž je da ćemo mijenjati kandidata (za zagrebačkog gradonačelnika), Filipović nekome smeta, doživio je tri napada!" Veliki Vođa izgleda je modificirao parolu iz bivše države: "Što je više napada i laži, Filipović nam je sve bolji i draži (svaka sličnost s drugom Titom je slučajna i nenamjerna)".

Utorak, 2. ožujka

Brvno između Pantovčaka i Banskih dvora ponovo je postavljeno za još jedan dvoboj. Bolje reći, između Labina i Pakraca gdje su se zatekli naši tvrdoglavi ovnovi predvodnici. Tema sudara rogova je izbor predsjednika Vrhovnog suda. Za sadašnji način izbora predsjednik Milanović je kazao da je travestija sa perikama i u štiklama i da jednostavo treba poništiti Zakon o izboru sudaca. Tvrdi da je to njegova izravna ustavna obveza i da će on prijedlog uputiti u Hrvatski sabor te da će prije toga razgovarati sa predsjednikom HDZ-a jer je riječ o najvećoj vladajućoj stranci. Po njemu Vlada tu nema šta tražiti a ako baš hoće, može se i on početi mješati u posao Vlade.

Iz Pakraca je stigao kratak odgovor da izbor treba obaviti temeljem Ustava, Zakona o izboru sudaca i nakon provedenog javnog poziva. Znači, rekao bi Milanović sa perikama i u štiklicama. Ima li šanse da sve prođe sa normalnim frizurama i primjerenoj obući dvojice najviših državnih dužnosnika kojima je izgleda lakše sučeliti rogove na brvnu nego sjesti za stol i razgovarati. Možda treba pitati Ustavni sud postoji li neka odredba prema kojoj oni uopće trebaju razgovarati.

Srijeda, 3. ožujka

Sahranjen je nadugovječniji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Svi koji su bili u prilici htjeli su nešto o njemu reći. Za jedne je bio najbolji, skoro svetac a za druge USKOK-ov optuženik i skoro mafijaš. Crno bijela slika hrvatske političke scene samo govori o našoj isključivosti i podjeljenosti. Argumenti slični onim kojima je Nacionalni stožer branio okupljanje nekoliko tisuća građana na Mirogoju zanemarujući vlastite preporuke.

Prije nekoliko dana s emitiranjem je završila serija Crno-bijeli svijet. Možda je vrijeme da počmemo malo suptilnije promatrati političke boje, da crno-bijeli svijet ostavimo za neke sljedeće tv epizode, i biramo one ugodnije, one između takvih krajnosti i koje nam život čine ljepšim i boljim.

Četvrtak, 4. ožujka

Ni dana pauze, čak i gore, osobno i gadljivo. Nakon što je svoju kandidaturu objavio Miroslav Škoro usljedila je reakcija HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika koji se izgleda osjetio najviše ugrožen.

"Škoro je dokazao hrabrost premišljajući se mjesecima o kandidaturi da bi je objavio tek kada se uvjerio da je bivši gradonačelnik Bandić pokopan", rekao je Filipović ponosnim glasom što se dosjetio nečega što je van svake pameti za normalnog čovjeka.

Izjavama slične kategorije i vrijednosti svoju političku cijenu pokušava podići aktualni gradonačelnik Vukovara koji je uvjeren da se još nije rodio netko tko bi ga mogao dostojno zamijeniti.

Nakon što su mediji otkrili malo prepisivanja nekretnina s oca na sina i obrnuto, malo od države darovanih stanova, nešto hektara kupljene zemlje koje će po masnim cijenama otkupiti država (što je bila povlaštena informacija nezamjenjivih) Penava je mrtav-hladan izjavio, kako je to napad iz vrha HDZ-a koji je protiv njega mobilizirao cijeli sigurnosni sustav. A šteta bi bilo da ne ostane gradonačelnik, da ne posadi još koji drvored japanskih trešanja da se može uz njih naslikavati i napaćenom Vukovaru obećavati nebodere umjesto radnih mjesta.

Petak, 5. ožujka

Tjedan su zaključili bombaši, srećom, bolesni i lažni, bez tragičnih posljedica. Susjeda naše bivše predsjednice zatvorila se u stan i na prozoru objavila kako su u stanu bombe. Filmska akcija policajaca, ali srećom bez potrebe, jer slučaj su preuzeli liječnici, psihijatri. Srećom, bombe su bile tek plakati.
Bombaš i u Sisku. Došao u Strukovnu školu gdje stoluje privremeno župan, tražio s njim sastanak a umjesto dogovorenog termina pozvao se na bombu u džepu. Hvala Bogu ponovo brza intervencija policije i bombaš je završio u lisicama. Bombu je, srećom, glumilo čokoladno kinder jaje. Jaje će završiti kao dokazni materijal, a bombaš možda kao u prethodnom slučaju završi na liječničkoj terapiji.

Nažalost, sisački slučaj posljedica je potresa, bolje reći svega onoga što se ne radi nakon potresa i nije isključeno da je to i zadnji takav slučaj. Netko će morati javnosti objasniti kako je grad vodio gradonačelnik Petrinje koji prozvan zbog sumnje na nezakonito poslovanje odgovara kako je sva dokumentacija stradala u potresu. Kao što je nekada bilo ratnih profitera, sada izgleda nastupaju potresni profiteri svih boja.

I ovaj tjedan završava za mnoge u suzama. U Zagrebu je sahranjen Zlatko Cico Kranjčar, legenda i gospodin hrvatskog nogometa. Na trenutak zaplakalo je i nebo na zagrebačkom Mirogoju, zajedno s tisućama onih koji su ga došli posljednji put pozdraviti.

Tagovi: Milan Bandić, Zlatko Kranjčar, Petrinja, Darinko Dumbović, Davor Filipović, Miroslav Škoro
PROČITAJ I OVO
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
UPOZORENJE
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
ZAGREB - Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića nakon kojega su zakazali press konferenciju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE