GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kujundžić: Ostavka mi ne pada na pamet

Kujundžić: Ostavka mi ne pada na pamet
ŽALI SE NA LINČ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 12:57
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, u podne je održao konferenciju za novinare povodom napada na novinarku Slobodne Dalmacije.

Kujundžić je na početku konferencije za novinare osudio incident koji se dogodio u njegovu rodnom selu i pohvalio policiju u Imotskom, koja je intervenirala.

"Za taj incident jedino mogu dodati da su mene zvali ti ljudi. Inače to nisu moji rođaci, nego radnici koji su radili kod moga susjeda. Nisu me zvali, jer je to bilo dok je trajala sjednica Vlade, tako da i da su zvali, ja se ne bih mogao javiti. Ne znam zašto se to pisalo", rekao je Kujundžić.

"Na određeni način ovo doživljavam kao atmosferu linča, ali kad se uđe u politiku, čovjek treba biti spreman i za takve stvari. Pohvaljujem vas sve novinare koji ćete istražiti mene, pozivam i sva državna tijela da me istraže po svim osnovama. Potičem i vas i druge da istraže ne samo one koje su javne osobe, nego i brojne druge u vezi zarada, što su imali, što su dobili u vrijeme komunizma, što privatizacijom, što sada. Mislim da Hrvatskoj treba istina o svakome - tko što ima, koliko je zarađivao, koliko je platio poreza, prireza i drugih vrsta doprinosa. Odradite sve na meni do zadnjeg detalja, a onda i na svakome drugome", rekao je Kujundžić.

Govoreći o imovinskoj kartici ministar Kujundžić je ustvrdio da je lako moguće da je napravio tehničku grešku, no u sadržajnom smislu, kaže, ništa nije mijenjao.

"Kartica koja je prijavljena povjerenstvu, u sadržajnom smislu ništa se nije promijenilo - ni visina kredita, već deset godina sve su na istom mjestu. Karticu sam sam ispunjavao, a čovjek nekad nije dorastao. Ako se dogodila nekakva nenamjerna greška, to ću lako ispraviti, a u sadržajnom smislu nema promjena. Govoreći o kreditu supruge, to je komora prije godinu dvije takve kredite dogovorila za sve hrvatske liječnike, tu nema povlaštenih kamatnih stopa.

S obzirom na neke teške neistine koje su se pisale, zlonamjerno o mojoj ženi i njenoj firmi, zatražit ćemo pravnu zaštitu. Korišteni su pojmovi koji nisu istiniti, stečaj i likvidacija nisu ista stvar. I banka koja se spominje - moja supruga je uredno otplatila kredit koji je bila dužna prije zatvaranja firme (likvidacije). Ona će zato tražiti pravnu zaštitu", rekao je ministar te nastavio s podacima vezanima uz nekretnine koje posjeduje:

"2010. pola kuće u Markuševcu smo moja supruga i ja kupili od njene građevne firme za 100.000 eura tako da smo podigli kredit u Privrednoj banci na 100.000 eura. Drugim kreditom smo zatvorili kredite firme. Što se tiče plaćanja poreza, porez ne određuje ugovor, nego Porezna uprava i oni su tad odredili porez koji je uredno plaćen. Kuća na Ravnicama koštala je 195.000 eura tako da smo digli sto tisuća eura kredita u banci, 40 tisuća nam je posudio stari prijatelj iz studentskih dana, a 55 tisuća je s moje i ženine štednje. Bilo tko moj tekući račun i tekući račun moje žene može provjeriti. U tih deset godina s našim plaćama, usput rečeno prije nego sam bio ministar imao sam dvostruko veću plaću, zaradili smo preko pet milijuna kuna i isto toliko skoro platiti državi."

Na pitanje razmišlja li o ostavci Kujundžić je rekao:

"Ostavka mi ne pada napamet. Radio sam cijeli život pošteno i časno. Ako se igdje pokaže da je ijedna riječ ili broj pogrešan, ostavka nije problem, imam se gdje vratiti raditi, ali propao bih kao čovjek u zemlju od srama. Radio sam težak posao i ostavka mi ne pada na pamet. Ako sam počinio tehničke pogreške, to ću ispraviti, ali sadržajno ih nije bilo."

Tagovi: Milan Kujundžić
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE