GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krstičević podnio ostavku

Krstičević podnio ostavku
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2020 / 20:09
Autor: SEEbiz
ZEMUNIK - Ministar obrane Damir Krstičević večeras je podnio ostavku nakon pada školskog aviona kod Benkovca u kojemu su poginule dvije osobe.

Krstičević je izrazio duboku i ljudsku sućut obiteljima poginulih.

"Dobio sam informaciju oko 16 da se dogodila nesreća. Odmah sam krenuo ovdje u Zemunik. Tijekom puta sam se čuo s predsjednikom i premijerom i njih sam izvijestio o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formiramo sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju", rekao je ministar.

"Naložio sam i načelniku Glavnog stožera da formira svoje povjerenstvo da se istraže sve vojne okolnosti i da sve istraži sve ono što se treba istražiti", dodao je Krstičević.

"Ja s ovim danom podnosim ostavku, dovoljno sam rekao", zaključio je ministar Krstičević.

"Danas oko 16 sati tijekom redovnog leta došlo je do pada školskog aviona Zlin u području Biljana Donjih. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo konstatirati da su poginuli natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić. Razlozi pada aviona nisu nam poznati", rekao je načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

Avion je u upotrebi od 2007. Kolega Novković je član Krila Oluje i vrlo je iskusan. Jagetić je već obavio samostalni let, letačka obuka je išla po planu, rečeno je na presici.

Radi se o polazniku Luki Jagetiću rođenom 1995. Završio je vojno inženjerstvo. Prošao je selekcijsko letenje, u ožujku je počeo letačku obuku. Sve obuke završio je s izvrsnim uspjehom.


Dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) poginula su u četvrtak pri padu vojnog školskog aviona kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

Ministarstvo obrane ranije je priopćilo da je vojni školski avion ZLIN, u kojemu su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na redovnom obučnom letu, pao oko 16 sati kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra, a na mjesto događaja upućene su nadležne službe.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj odmah su se uputili prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Tagovi: Damir Krstičević, pad školskog aviona, Ministarstvo obrane, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, školski avion Zlin
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE