GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krapina: Tri novozaražena, među njima i zaposlenik bolnice u Krapinskim Toplicama

Krapina: Tri novozaražena, među njima i zaposlenik bolnice u Krapinskim Toplicama
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2020 / 13:19
Autor: SEEbiz
KRAPINA - Krapinsko-zagorska županija od petka ima tri novozaražene osobe koronavirusom, među kojima zaposlenik Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite u Krapini.

Trenutno je u županiji ukupno deset pozitivnih osoba.

Načelnik županijskog Stožera Anđelko Ferek Jambrek rekao je na konferenciji za novinare da su dvije novozaražene osobe s područja Krapinskih Toplica, a jedna iz Krapine.

Epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Bojana Mahmutović kazala je da su u subotu, 11. srpnja, dobili pozitivan nalaz za osobu zaposlenu u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, koja je 6. srpnja radila na trijažnom prijemu te dan kasnije razvila simptome bolesti.

„Epidemiološkom obradom u samoizolaciju je stavljena samo jedna osoba koja je bila rizičan kontakt s pozitivnim pacijentom s posla te četiri obiteljska kontakta. Sve osobe koje su taj dan prošle kroz trijažni prijem su kontaktirane ili će biti kontaktirane tijekom dana te su upućene da prate svoje zdravstveno stanje do 20. srpnja“, izjavila je Mahmutović.

Ravnateljica Specijalne bolnice Željka Žnidarić dodala je ja bilo za očekivati da se ovakva situacija može dogoditi, no da je pozitivno što zaraza nije prenijeta unutar bolnice već samo na jedan obiteljski kontakt. Do sutra ujutro očekuju se rezultati testiranja više djelatnika, koji nisu bili okarakterizirani kao rizični kontakti.

Liječnik Ivica Ščurić napomenuo je da se unutar bolnice smanjuje kretanje djelatnika i pacijenata među odjelima.

Zamjenica ravnatelja Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Ljiljana Družinec Hršak rekla je da su pojačane mjere na trijažnom punktu na ulazu u bolnicu. Dodala je da je tijekom vikenda uzeto 111 uzoraka te da su svi dosad negativni, uz tri za koja se još čekaju rezultati.

Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije ima jednog pozitivnog liječnika, koji bi se u petak mogao vratiti na posao, nakon testiranja, a koji se bio zarazio obiteljskom transmisijom, rekla je ravnateljica Nada Dogan.

Voditelj Službe civilne zaštite Krapina Josip Cigula izvijestio je da inspektori civilne zaštite i policijski službenici obilaze noćne klubove, odnosno ugostiteljske objekte s produljenim radnim vremenom i kontroliraju pridržavanje preporuka. To će činiti, prema važećim odlukama, i za okupljanja s više od stotinu sudionika.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je bilo za očekivati da će se virus ponovno pojaviti, zbog blizine Zagreba i velikog broja zdravstvenih ustanova na području županije, ali da su reakcije zdravstvenih djelatnika u Krapinskim Toplicama smanjile broj zaraženih na minimum.

„Sad imamo ono što smo imali prije – da svaki dan ponovno apeliramo na ljude da se pridržavaju uputa stožera, da se ne rukuju, da maske nose prema uputama, da drže fizički razmak kako ne bi dolazilo do širenja virusa. Na ovo 'drugo normalno' ćemo se morati prilagoditi jer ovo će trajati“, kazao je Kolar pozvavši još jednom na pridržavanje uputa epidemiologa i Nacionalnog stožera CZ.

Tagovi: Krapinske Toplice, specijalna bolnica u Krapinskim toplicama, Anđelko Ferek Jambrek, Josip Cigula, Željko Kolar
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE