GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kozlevac: Razumijem nezadovoljstvo ugostitelja, kladionice možda nećemo otvoriti

Kozlevac: Razumijem nezadovoljstvo ugostitelja, kladionice možda nećemo otvoriti
ISTRA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2021 / 10:24
Autor: SEEbiz / N1 info
PULA - Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac je izrazio zadovoljstvo da su, kako kaže, s odgodom donesene odluke o kavi za van i teretanama te kako ničim nije bilo najavljeno da će biti omogućeno otvaranje kasina, kladionica i kockarnica.

Ipak, postoji mogućnost da se nakratko odgodi otvaranje casina, kockarnica i kladionica u Istarskoj županiji.

“Prvo da vidimo koje će epidemiološke mjere biti propisane za te djelatnosti pa ćemo procijeniti situaciju. Vrlo oprezno otvaramo djelatnosti i predlažemo mjere te postoji mogućnost da to eventualno malo prolongiramo.

Kozlevac za N1 televiziju kaže kako u okolnim zemljama nije dobro stanje i kako ih to zabrinjava.

“Smatram da su Hrvatska, sve županije i Istra dosad sve dobro odrađivali. Mi nismo imali lockdown, mi smo imali oštre mjere. Svi naši radnici, školarci, svi oni koji idu raditi u Sloveniju trenutno ulaze bez problema. Mi moramo prvenstveno štititi sebe i brinuti o epidemiološkim mjerama”, kazao je Kozlevac.

Kozlevac kaže kako je prigovor ugostitelja da im nije jasno kako se mogu otvarati kockarnice, ali ne i kafići i restorani razumljiv, ali da to nije usporedivo.

“Tih objekata ima puno manje na području Istarske županije. Mi ćemo u utorak imati sastanak s cehom ugostitelja. Koliko znam nažalost mnogi neće ni iskoristiti mjeru kave za van, jer im to nije isplativo. Neki će krenuti s time, a neki ne”, rekao je.

“Dozvolit ćemo si neke mjere koje nam epidemiološki ne odgovaraju, da ih prilagodimo uvjetima u Istarskoj županiji. demo još taj finiš dati i dati sve od sebe da tu dionicu završimo. Cijepljenje bi moralo zajedno sa svim mjerama dati rezultatima. Bez još jedne ljetne turističke sezone, mislim da si to više ne smijemo dozvoliti”, dodaje.

Kratko se osvrnuo i na cijepljenje protiv koronavirusa.

“Mogu samo osobno reći, ne pada mi na pamet se cijepiti dok ne krene masovno cijepljenje. Ono što ja znam, u našem županijskom Zavodu za javno zdravstvo nitko se ne prima preko reda, osim ako nije bilo indicirano sa zdravstvenim potrebama i poteškoćama. Nitko se mlađi nije cijepio do sada i vjerujem da će to tako i ostati”, rekao je Kozlevac.

Tagovi: Dino Kozlevac, kava za van, otvaranje kladionica, Irena Hrstić, koronavirus u Hrvatskoj, Istarska županija
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE