GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kozlevac: Ako Nacionalni stožer ne donese nove odluke, mi ćemo sami

Kozlevac: Ako Nacionalni stožer ne donese nove odluke, mi ćemo sami
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 19:49
Autor: SEEbiz
PAZIN - Istarska županija prva je u ožujku zatvorila škole, a sad najavljuje da će donijeti svoje odluke ako ih Nacionalni stožer ne donese.

Šef stožera Dino Kozlevac u razgovoru za RTL Danas najavio je donošenje nekih novih mjera, ali je kazao da neće sada prejudicirati njihovu oštrinu.

"Imamo 120 tisuća turista. Naša situacija je bitno drugačija od situacije u nekim drugim županijama. Očekujemo da će Nacionalni stožer donijeti neke odluke, ali ako neće, onda ćemo mi morati, da možemo živjeti normalno, ali puno sigurnije", rekao je Kozlevac.

Danas je popodne otkriveno kako je u pulskoj bolnici zaražen kirurg.

"Bolnica u potpunosti radi. Kontakti su locirani, ljudi su u samoizolaciji, njih oko 15. Dosad proboja virusa u bolnicu nema", rekao je Kozlevac.

Podsjetimo, među devet novozaraženih koronavirusom u Istri je i kirurg iz pulske Opće bolnice koji nije zaražen u bolnici, nego u privatnom kontaktu izvan bolnice.

"Cijeli epidemiološki izvid je krenuo gotovo u sekundi. Vrlo brzo su ispitani kontakti osobe našeg zdravstvenog djelatnika i potencijalni kontakti pacijenata dok su osobe koje su karakterizirane kao kritično rizične uklonjene s pozicije zdravstvenog sustava", rekla je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

Ponovila je da osobe koje su bile u rizičnom kontaktu sa zaraženim liječnikom iz odjela kirurških bolesti u ovom trenutku nisu u zdravstvenom sustavu.

Hrstić je istaknula da pulska bolnica neometano pruža redovite usluge zdravstvene zaštite. Rekla je da je riječ o liječniku koji je bio u dežurnom sustavu, a kad je u njemu, u kontaktu je s manjim brojem bolesnika.

"U pitanju su blaži simptomi, a ono što je razlika i zanimljivo u odnosu na početak same epidemije jest to što su primarne tegobe, barem što smo mi primijetili kod bolesnika, vezane više za probavne smetnje. Imamo manje simptoma upale pluća i više trbušnih tegoba. Kolega se po pojavi prvih simptoma u nedjelju navečer, a bila je temperatura, javio liječniku, testiran je i postavljena je sumnja na zarazu covid-19", rekla je Hrstić.

"S obzirom na to da se radi o liječniku koji je bio u službi na kirurškom odjelu te je obavio četiri operativna zahvata, ti pacijenti su u bolnici i kvalificirani su kao osobe koje su rizičnog kontakta i s njima se postupa kao i s ostalima koji su u samoizolaciji", poručila je Hrstić i dodala kako su prostori Opće bolnice odmah dekontaminirani.

Istaknula je kako to ne znači da imaju prodor korone u pulsku bolnicu jer se svo osoblje strogo drži mjera opreza i zaštite. "U ovom trenutku naš sustav i naša bolnica nije destabilizirana", rekla je Hrstić i dodala kako je trenutačno 20 osoba zaraženih koronavirusom u pulskoj bolnici.

Tagovi: Dino Kozlevac, socijalna distanca, koronavirus u Hrvatskoj, Istarska županija
PROČITAJ I OVO
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE