GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kovačević navodno dva stana primio kao mito

Kovačević navodno dva stana primio kao mito
PONOVNO UHIĆEN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 15:03
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Dragan Kovačević, bivši šef Janafa, danas je ponovno uhićen, i to zbog sumnje na primanje mita za namještanje poslova.

Index doznaje da se sumnja da je Kovačević primio dva stana kao mito, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu. Istražitelji sumnjaju da je jednoj tvrtki ugovorio posao, a onda kao nagradu za ugovorene poslove od te tvrtke dobio najmanje dva stana na dvije lokacije.

Osim stana u Splitu, policija je obavila i pretres stana u Zagrebu. Stan se nalazi u Ulici Augusta Cesarca u tzv. Ban Centru. Zgrada se nalazi neposrednoj blizini središnjeg zagrebačkog trga. Taj stan, koji već duže koristi Dragan Kovačević, već je bio predmet interesa USKOK-a i policije u jesen prošle godine, kada je Kovačević uhićen prvi put u sklopu akcije uhićenja 13 osoba, među kojima su bili i prvooptuženik poduzetnik Krešo Petek te gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, Dražen Barišić i Vinko Grgić.

Stan koji je koristio Kovačević u Ban Centru, nalazi se na drugom katu zgrade i površine je 41.13 metara kvadratnih. Stan ne glasi na Kovačevića, već na tvrtku Cefis vlasnika Ivana Širića. Širić je rodbinski povezan s Ivanom Širić, direktoricom Kovačevićevih tvrtki, i to tvrtki CER, Eko-Glob, Globfi te tvrtke Finkor, koja je u vlasništvu imala ilegalni klub u zagrebačkoj ulici Slovenska.

Sve te Kovačevićeve tvrtke bile su registrirane na adresi Slovenska 9, gdje je bio i notorni ilegalni klub. Nisu imale nijednog zaposlenika, a 2019. godine su poslovale s malom dobiti.

S Ivanom Širić razgovarali smo u rujnu prošle godine na temu Kovačevićeva uhićenja te poslovanja ilegalnog kluba, no tada nam je kratko rekla da o tome "ne zna ništa".

Tvrtka Cefis kupila je stan u Ban Centru u srpnju 2016. godine, a na stan se upisala u ožujku 2018. godine. Cijena je bila 148.078 eura, odnosno za oko 1,2 milijuna kuna. Kupljen je po cijeni od 3600 eura po metru kvadratnom.

Tvrtka Cefis je 2018. godine prijavila dobit od 722 tisuće kuna, a godinu kasnije imali su dobit 1.6 milijuna kuna. Prema podacima iz 2019. godine imaju šest zaposlenih.

U registru ugovora Janafa vidljivo je da je Cefis dobio dva ugovora temeljem javnog natječaja u posljednje dvije godine. Prvi je ugovor Razvoj i integracija softwarea za nadzor procesa sustava upravljanja s još dvije tvrtke u 2019. godini te ugovor Nadogradnja sustava Docuware Faza IV: Digitalizacija procesa nabave i administrativnih procesa te likvidacija računa, u 2018. godini.

U 2016. godini dobili su isto tako dva natječaja, i to Razvoj i implementacija 3. faze projekta Docuware te Digitalizacija arhivskog gradiva Društva i implementacija u sustav upravljanja dokumentacijom DocuWare.

Tagovi: Dragan Kovačević, afera Janaf, Janaf, Goran Puklin, Mirela Alerić Puklin, Ivo Farčić, Krešo Petek, Vinko Grgić
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE