GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kovač pozvao Plenkovića da odustane od kandidature za šefa HDZ-a

Kovač pozvao Plenkovića da odustane od kandidature za šefa HDZ-a
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 14:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač izrazio je u utorak nezadovoljstvo načinom na koji ta stranka obilježava 30. obljetnicu svog Prvog općeg sabora, te pozvao aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da u 'interesu stranke' odustane od kandidature za predsjednika.

"Plenković sa svojim stavovima, sa svojim politikama ne okuplja, on dijeli HDZ, on više nije čovijek koji nudi rješenja za hrvatsku politiku i za HDZ, pozivam ga da u interesu HDZ-a i u interesu budućnosti ove zemlje odustane od kandidature", ustvrdio je Kovač.

Izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji HDZ obilježava 30. obljetnicu Prvog općeg sabora HDZ-a.

"Čujem da u stranci imamo jednu brzopoteznu, brzopleto organiziranu sjednicu koja podsjeća na taj važni čin u hrvatskoj politici, posebno za HDZ", izjavio je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru.

"Tada smo se u HDZ-u odlučili okupljati oko ideje slobodne, demokratske Hrvatske, i u tome smo uspjeli. HDZ danas više nije stranka koja okuplja, stranka je podijeljena i to zbog vrijednosti i svojevoljnih odluka Andreja Plenkovića", dodao je.

Kovač kaže kako Plenkovićev način vladanja, njegove svojevoljne odluke, njegove vrijednosti nisu u skladu sa vrijednostima većine birača i članova HDZ-a, a potvrdu za to nalazi u jučerašnjoj reakciji na satiru maškara u Imotskom. "To su dvostruka mjerila i mnogi ljudi u HDZ-u su zbog toga razočarani", kazao je.

Kandidat za predsjednika HDZ-a tvrdi da je Plenković svojim osobnim stavovima puno bliži SDP-u, predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.

Ne možemo imati vodstvo stranke koje vodi politiku SDP-a, politiku Bernardića i Milanovića, to je nešto što HDZ-ovci ne žele, ne žele veliku koaliciju, ne žele koliciju sa SDP-om, nego sa stanakam koje su srodne HDZ-u", rekao je Kovač,

Ocjenjuje i kako HDZ s Plenkovićem na čelu ne može dobiti parlamentrane izbore i da to članovi HDZ-a "znaju i osjećaju".

"Da bismo spriječili treći uzastopni poraz na izborima za Hrvatski sabor bilo bi najbolje da Plenković uopće ne bude kandidat za predsjednika stranke, da se smanje tenzije u HDZ-u i da postignemo jedinstvo kako bismo svi skupa nakon 15. ožujka prionuli poslu i pripremali se za izbore za Sabor", izjavio je Kovač, koji nije zadovoljan ni Plenkovićevom borbom protiv korupcije.

"Nama treba Hrvatska u kojoj sposobni mogu, bez posebnih veza, doći do pozicija koje će im omogućiti da u Hrvatskoj mogu ostvariti svoje osobne snove koji će biti pozitivni za ekonomski i društveni razvoj u državi", naglasio je.

"Opcija za promjene i ja osobno jamčimo da ćemo na tragu takvih razmišljanja uspjeti preporoditi HDZ i nakon pobjede na parlamentarnim izborima preporoditi Hrvatsku, staviti je na zdrave temelje, okrenuti se istinskoj borbi protiv korupcije, pravoj kadrovskoj politici i pretvoriti Hrvatsku u zemlju u kojoj se može korektno, pristojno živjeti od svog rada i svojih sposobnosti", poručio je Kovač i potvrdio da su kandidati Opcije za promjene skupili dovoljno potpisa.

Tagovi: Miro Kovač, Andrej plenković, Davor Bernardić, Zoran Milanović, HDZ
PROČITAJ I OVO
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
REAKCIJE
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
ZAGREB - Gong je u subotu ocijenio kako se predsjednik Republike Zoran Milanović ne ponaša kao odgovoran državnik, ali niti Ustavni sud ne djeluje kao čuvar Ustava jer se svojim loše obrazloženim upozorenjem Milanoviću stavio iznad Ustava.
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE