GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronavirus stigao i na Krk

Koronavirus stigao i na Krk
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2020 / 10:02
Autor: SEEbiz / H
KRK - Krčka »korona evidencija« od jučer je jača iliti brojnija za nova dva oboljela, prva dva slučaja u novom eskalacijskom valu koji je, sad je to već jasno, nažalost zahvatio i našu zemlju, piše Novi list

Jedan oboljeli u Klimnu, mjestu na području Općine Dobrinj i drugi u Baški, te sedam njihovih kontakata u samoizolaciji, rezultat su prvih, intenzivnih aktivnosti nadležnih epidemiologa s čijim smo predstavnicima jučer imali priliku telefonski razgovarati. Među ne pretjerano detaljnim informacijama do kojih smo od nadležnih jučer ipak usjelih doći spomena je vrijedna ona da ni kod jednog od dvojice novooboljelih otočana nije utvrđen način na koji su se zarazili, pa tako nažalost niti izvor njihova oboljenja.

Kod obojice su prisutni vrlo blagi, zapravo gotovo pa nikakvi simptomi COVID-19 bolesti a jedan od dvojice otočnih bolesnika je hospitaliziran, prenose nam epidemiolozi zaduženi za nadzor i praćenje ovih slučajeva. Razlog hospitalizacije jednog od dvojice krčkih pacijenata zapravo je preventivne prirode i nije povezan s konkretnim simptomima koronavirusne bolesti već je u zdravstvenu ustanovu do daljnjega smješten isključivo stoga što boluje od više drugih, kroničnih bolesti, preneseno nam je jučer iz službenih izvora. Drugi otočanin pak do daljnjega će se liječiti i od kontakata s okolinom »štititi« iz svog doma.

Iako se jučer glas o dva otočna slučaja korone brzo proširio Krkom, dobar dio »inormacija« koje su počele kružiti pokazao se netočnima. Pričalo se tako o zatvaranjima nekih lokala na području Dobrinjštine kao i izvorima bolesti u kontaktima jednog od oboljelih sa stanovitom osobom iz Srbije, ali smo provjerom tih navoda kod nadležnih ipak došli do zajključka da su priče koje su strelovito prostrujale otokom ipak bile tek – ćakule.

Od dobrinjskog općinskog načelnika Nevena Komadine doznali smo pak da ga je, iako tek telefonski a ne i pismeno, o pojavi korone na području Dobrinjštine telefonski informirao načelnik županijskog stožera CZ-a, Marko Boras Mandić.

– Osim te telefonske dojave, ja drugo saznanje o tome nemam i iskreno govoreći, nisam baš niti sretan načinom na koji se ovakvom, prilično osjetljivom situacijom sad upravlja jer ne mogu pobjeći od dojma da se izostankom ozbiljnijih i uigranijih poteza, među ostalim i onih komunikacijske prirode, ostavlja previše prostora špekulacijama i dezinformacijama.

Tagovi: koronavirus na Krku, otok Krk, Dobrinj, Klimno
PROČITAJ I OVO
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
Grmoja prijavio Vujnovca i Peruška zbog navodnih financijskih malverzacija u Fortenovi
PRIJAVA
Grmoja prijavio Vujnovca i Peruška zbog navodnih financijskih malverzacija u Fortenovi
ZAGREB - Kandidat Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je podnio Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Pave Vujnovca, Fabrisa Peruška i još nekoliko osoba zbog sumnji u financijske malverzacije zbog kojih je Fortenova grupa, ustvrdio je, oštećena za 66 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE