GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koprivničko-križevačka županija uvela nove mjere

Koprivničko-križevačka županija uvela nove mjere
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 09:44
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 23.listopada je održana koordinacija Stožera civilne zaštite na kojoj je razmotrena aktualna epidemiološke situacija na području Koprivničko-križevačke županije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je istaknuo kako epidemiološke stanje u županiji, s obzirom na povećanje broja oboljelih od bolesti covid-19, prati trend u razvoju epidemije na nacionalnoj razini te je apelirao na sve sugrađane da se striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka da bi se širenje zaustavilo te sačuvalo zdravlje.

Načelnik Ljubić je izvijestio članove Stožera i o provedenom nadzoru Doma za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca koji je nakon proboja koronavirusa stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada korisnika i zaposlenika. Nadzor su proveli epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo Darko Radiček te glavna medicinska sestra OB Koprivnica Ružica Evačić i sestra za bolničke infekcije Snježana Vuljak, koji su ravnateljicu Doma i djelatnike upoznali s nužnim protokolima te predložili mjere koje su potrebne za sprečavanja i suzbijanja epidemije covida-19 u spomenutom objektu. Predstavnici Doma, koji su prisustvovali današnjoj koordinaciji, upoznati su s činjenicom kako je žurno potrebna intenzivna edukacija osoblja o ispravnoj primjeni zaštitne opreme te promjena metodologije rada kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa unutar objekta.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području županije i prema procjeni epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Stožer civilne zaštite je na današnjoj koordinaciji donio i Zaključak o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Koprivničko-križevačke županije. Zaključak je stupio na snagu odmah po donošenju, a njime se do daljnjega, uskraćuje suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima za koje je nadležan za izdavanje, temeljem Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja.

Suglasnosti se odnose primjerice na koncerte u ugostiteljskim objektima, sajmove, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i sl., a na koje je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba.

Članovi Stožera na kraju su koordinacije još jednom uputili apel prema sugrađanima da se odgovorno ponašaju u privatnom i poslovnom okruženju te da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa, posebice one osobe koje su osjetile bilo kakve oblike simptome. U vremenu koje je pred nama ključno je izbjegavati prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavati higijenski standard i dezinfekciju te koristiti masku za lice sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice. Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od iznimne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, zaključeno je na koordinaciji Stožera.

Tagovi: Koprivničko-križevačka županija, koronavirus u Hrvatskoj, Ratimir Ljubić
PROČITAJ I OVO
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
IZBORI
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
ZAGREB - U inozemstvu, gdje se izbori za Hrvatski sabor održavaju dva dana, u utorak i srijedu, u utorak su otvorena sva biračka mjesta određena za izbore, pa i ona u Dohi i Dubaiju, u kojima je vrijeme izrazito loše.
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE