GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kon: SNS nikada nije bila moja politička opcija

Kon: SNS nikada nije bila moja politička opcija
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2020 / 12:56
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon na Facebooku je objavio "Pismo prijateljima" u kojem se osvrnuo i na svoje političke stavove i mišljenje o SNS-u, uz napomenu da to nikada nije bila njegova politička opcija.

“To kako vi mislite da treba, javno protiv vlasti, je kontraproduktivno u ovoj situaciji po mom dubokom uverenju. Tako se ne gradi solidarnost u prilikama ugroženosti. Predsedniku, ali i svim drugima je poznato da moja politička opcija nikada nije bila SNS, ali sam našao način da funkcionišem u ovim prilikama isključivo i samo u interesu Srbije”, naveo je Kon.

“Pisali ste mi mnoge stvari koje nisu baš takve u realnosti. Očekujete, ne retko, i nemoguće u ovim kriznim situacijama. Prirodna reakcija svih koji rade, a takvih je oko 30%, dok ostali uglavnom sa strane dobacuju, “evo ovo ti ne valja, ovde ti strči nešto, evo ovde si potpuno zabrljao…” U takvim situacijama sve što se dogodi tokom kritikovanja je da oni koji maksimalno daju sebe gube motivaciju. To nikakve veze nema sa dobrim namerama o kojima govorite…. “, dodao je Kon u “Pismu prijateljima”.

Osvrnuo se i na kritike zbog kojih je hteo da se povuče iz Kriznog štaba.Dotakao se i brojnih saveta koje dobija.

“Osim u prilici kada ste meni uputili kritike za događaj u gerontološkom centru u Nišu (a zbog posledica tih propusta danas umiru ljudi, ostaje samo da ih brojimo) ni jednom nisam imao potrebu da se povučem… Te reči osetio sam kao duboku nepravdu. Verovatno zato što to nisam očekivao od mojih prijatelja. Brojna su Vaša savetovanja o tome kako imam obavezu da reagujem: i u odnosu na ponašanje sveštenstva u vezi liturgija, i na ponašanja predsednika i sve moguće razne situacije koje su se dešavale… To je zabluda. Očekujete da reagujem onako kako vi želite, odnosno javno i napadački u odnosu na vlast, ili crkvene vlasti. Ja JESAM reagovao, ali ne javno, a javno sam našao način da se sačuva narodno zdravlje”, napisao je Kon u svojoj poruci prijateljima.

Kon je zbog kritika na društvenoj mreži Facebook pre dve nedelje najavio i svoj odlazak iz Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, ali je, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ipak, rešio da ostane na tojn funkciji.

Tagovi: Predrag Kon, koronavirus u Srbiji, Facebook, Aleksandar Vučić, Srpska napredna stranka
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE