GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ključna rečenica Ane Mandac zbog koje je pao ministar Horvat

Ključna rečenica Ane Mandac zbog koje je pao ministar Horvat
ISKAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2022 / 08:50
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Sad već bivšem ministru prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darku Horvatu nakon jučerašnjeg uhićenja određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Kako je jučer potvrdio i njegov odvjetnik, USKOK ga sumnjiči temeljem iskaza i materijalnih dokaza pribavljenih od Horvatove bivše pomoćnice Ane Mandac.

Kako doznaje Jutarnji list, jedna je rečenica u iskazu Ane Mandac bila ključna.

'Svi su bili upoznati da će se ova dodatna sredstva dodijeliti bez ikakvog kriterija, odnosno po babi i stričevima. Ja i ministar Darko Horvat u više navrata bili smo upozoreni od stručnih službi da je dodjela sredstava bez ikakvih kriterija protivna zakonu, a Darko Horvat je unatoč tome donio spornu odluku', rečenica je iz iskaza Ane Mandac danog u petak nakon čega je krenula akcija USKOK-a i policije, a Horvat završio u Remetincu, piše Jutarnji list.

Kako je prethodno objavljeno, Uskok je ne navodeći identitete, u subotu navečer izvijestio da je temeljem policijske prijave pokrenuo istragu protiv ministra Darka Horvata i njegove nekadašnje pomoćnice Ane Mandac zbog zlouporabe položaja i ovlasti, dok četvero suosumnjičenih tereti za poticanje na te nezakonitosti.

Prema ranijim neslužbenim informacijama uz Horvata i Mandac u ovom su slučaju osumnjičeni i potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić.

Uskok je, ne objavivši identitete osumnjičenika, priopćio da sumnja kako je Horvat, od studenog 2018. do kraja prosinca 2018., kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio osobno zainteresiran, kao i onima za koje su to od njega neposredno ili posredstvom njegove pomoćnice Mandac višekratno tražili Tolušić, Milošević, Žunac i Mišković.

Fotografija: RTL Televizija

Tagovi: Darko Horvat, Andrej Plenković, Ana Mandac
PROČITAJ I OVO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
PREDSJEDNIK
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se prvi put nakon izbora.
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
PREMIJER
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
BRUXELLES - Andrej Plenković otputovao je dan nakon izbora u Bruxelles na drugi izvanredni summit EU-a.
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
JASNA PORUKA
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić dao je izjavu nakon stranačkog sastanka u Hotelu International.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE