GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klisović: Potreban rebalans proračuna, morat ćemo pronaći novac do odluke suda

Klisović: Potreban rebalans proračuna, morat ćemo pronaći novac do odluke suda
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2022 / 12:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) izjavio je u srijedu da je, zbog privremene obustave izmjene mjere roditelj odgojitelj, očigledna potreba za rebalansom proračuna jer se mora naći dodatnih 40 milijuna kuna mjesečno dok sud ne donese konačnu odluku.

“To je veliki novac za Zagreb, koji je u teškoj financijskoj situaciji i opterećen dugovima. Morat će se naći novac jer se privremena mjera mora poštovati do trenutka konačne odluke suda o tome je li izmjena mjere roditelj odgojitelj zakonita”, istaknuo je Klisović na konferenciji za novinare.

Upitan gdje bi SDP, kao koalicijski partner gradskoj vlasti, pronašao dodatnih 40 milijuna kuna mjesečno, što će morati napraviti ako sud do kraja svibnja ne donese odluku, odgovorio je da će to prepustiti gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

“Kao koalicijski partner tražit ćemo prostor kako to napraviti, ali tu će inicijativu nositi gradonačelnik. To znači da će netko ostati bez dijela novca kroz rebalans koji evidentno slijedi”, rekao je Klisović.

Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u četvrtak je tehnička promjena gradskog statuta, ali i odluka da se građanima olakša stavljanje tema na dnevni red Gradske skupštine.

Za stavljanje teme na dnevni red dovoljno 6000 potpisa

Sadašnji prag od 10 posto potpisa potrebnih da Gradska skupština raspravlja o određenim inicijativama i peticijama građana ostaje, ali se građanima omogućuje i da s jedan posto, što je oko 6000 potpisa, stave neku temu na dnevni red Skupštine. Skupština neće imati obvezu raspravljati o peticijama s manjim brojem potpisa, ali će imati tu mogućnost.

Na dnevnom redu su i izviješće o stanju sigurnosti u gradu, prijedlozi odluka o Nagradama Grada Zagreba i nagradi za Zagrepčanku godine, kao i prijedlog odluke o usvajanju Pariške deklaracije, čime se Zagreb obvezuje u svoje odluke ugraditi zelene politike, kako bi se smanjile emisije štetnih plinova.

Zastupnici će raspravljati o prijedlozima kluba SDP-a o izradi kataloga nekretnina u vlasništvu Grada, jer trenutno ne postoji ujedinjena evidencija, te o izvješću o kompenzacijskim mjerama zbog izmjene novčane pomoći roditeljima odgojiteljima.

“To je konstruktivan doprinos situaciji. SDP je kao koalicijski partner tražio da se s predloženih 15 milijuna kuna iznos za kompenzacijske mjere poveća na 25 milijuna u proračunu”, istaknuo je Klisović dodavši da žele znati kako je taj novac dosad uložen.

Tagovi: Joško Klisović, rebalans proračuna, roditelj odgojitelj
PROČITAJ I OVO
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE