GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kiše uragana Sally pustoše jugoistok SAD-a

Kiše uragana Sally pustoše jugoistok SAD-a
URAGAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 07:20
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Ostaci uragana Sally izbacili su u četvrtak više od 30 centimetara kiše iznad jugoistoka SAD-a, ubili najmanje jednu osobu, odnijeli mostove i ceste te stotine tisuća ljudi ostavili bez struje, a druge s razrušenim domovima.

Sally je donijela obilne kiše i bujične poplave u savezne države Alabamu i Georgiju, dok je jurila prema Karolinama. U 17 sati prema lokalnom vremenu, nalazila se oko 115 kilometara sjeveroistočno od Auguste u državi Georgiji te se kretala sjeveroistočno prema Atlantskom oceanu brzinom od 39 kilometara na sat, izvijestio je američki Nacionalni centar za uragane.

JJ McNelis (64), koji je suvlasnik ureda za nekretnine na floridskom Perdido Keyu, pokušao je spasiti opremu i osobne predmete, uključujući fotografije svoje djece, nakon što je uragan otkinuo krov zgrade i odbacio ga u susjedno imanje.

"Očekivali smo uragan", rekao je. "Nismo očekivali izravan pogodak. Mislili smo kako ćemo doći sljedeći dan i da će nas dočekati zgrada, ali eto, to nije slučaj". Već je odlučio kako neće obnavljati.

Sally je pogodila Gulf Shores u Alabami, rano u srijedu s vjetrovima od 168 kilometara na sat, usmrtivši jednu osobu. Prijavljen je nestanak još jedne osobe.

Neka su područja bila preplavljena s više od 60 centimetara kiše. Pensacola, Florida doživjela je poplavu koja doseže i do 150 centimetara, dok su oštećene ceste i mostovi ograničili putovanje širom regije. Oko 433.000 domova i tvrtki u Alabami, Georgiji i Floridi ostalo je bez električne energije.

Sprema se još jedna oluja

Sally je 18. proglašena oluja u Atlantiku ove godine i osma tropska oluja jačine uragana koja je pogodila Sjedinjene Države.

U južnom Meksičkom zaljevu u četvrtak se stvarao tropski poremećaj koji ima 90 posto šanse da postane ciklon (uragan) u sljedećih 48 sati. Dvije druge imenovane oluje bile su na Atlantiku, čineći ovo jednom od najaktivnijih zabilježenih sezona uragana na Atlantiku.

Američke naftne kompanije vraćaju radnike na naftne platforme u Meksičkom zaljevu i procjenjuju štetu na obalnim objektima. Nekoliko ih je reklo da su njihovi objekti prebrodili oluju i da se pripremaju za ponovno pokretanje.

Tagovi: uragan Sally, jugoistok SAD-a
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE