GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina protiv korone dosad cijepila 70 milijuna ljudi

Kina protiv korone dosad cijepila 70 milijuna ljudi
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 17:02
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kina je do 20. ožujka cijepila 70 milijuna ljudi cjepivom protiv covida-19, izvijestili su u subotu državni mediji pozivajući se na Nacionalno zdravstveno povjerenstvo.

Od veljače je prvi lokalni prijenos virusa u Kini evidentiran kod jedne zaposlenice bolnice. Ona je primila dvije doze cjepiva između siječnja i veljače, izvijestili su u subotu državni mediji.

Pacijentica, koju su identificirali pod prezimenom Liu, od 4. ožujka radila je u karanteni bolnice u gradu Xianu. Većinom je bila zaposlena na prikupljanju uzoraka osoba iz karantene, kojima je rađen test na konavirus, piše državni list Health Times.

Taj je slučaj zaraze Kina prijavila u četvrtak, a riječ je o prvome slučaju lokalnog prijenosa virusa u zemlji od 14. veljače.

List 'The Health Times', koji se poziva na grupu stručnjaka iz provincije Shaanxi u kojoj se nalazi grad Xian, piše da je Liu zaražena nakon što je slučajno bila izložena virusu, dok je radila u bolničkom odjelu karantene.

List citira Zenga Guanga, bivšega glavnog epidemiologa kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, koji je rekao da cjepivo ne štiti sto posto od bolesti i da je "relativno sigurno, a ne apsolutno sigurno" te da javnost ne bi trebala sumnjati u domaća cjepiva zbog ovog slučaja.

"Stopa djelotvornosti domaćih cjepiva u prevenciji teških slučajeva zaraze koronavirusom u Kini veća je od 90 posto, a sveukupna stopa zaštite veća je od 70 posto", rekao je Zeng, dodavši da su bolnice u kojima se liječe oboljeli od covida-19, područja visokog rizika zaraze u kojima se ni među cijepljenim medicinskim osobljem ne može isključiti mogućnost infekcije.

Trideset i tri člana osoblja koje je radilo u bolničkom odjelu s Liu imalo je negativne rezultate testiranja i svi su prošli medicinsku izolaciju i promatranje.

Kina trenutačno raspolaže četirima domaćim cjepivima protiv covida za javnu uporabu, a peto je cjepivo odobreno za hitnu upotrebu.

Tagovi: cijepljenje protiv koronavirusa, NR Kina, koronavirus u NR Kini
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE