GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina potvrdila prijenos novog korona virusa s čovjeka na čovjeka

Kina potvrdila prijenos novog korona virusa s čovjeka na čovjeka
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2020 / 19:42
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Stručni tim kineske Nacionalne komisije za zdravlje potvrdio je da se dogodio prijenos novog korona virusa s čovjeka na čovjeka, objavila je u ponedjeljak kineska državna novinska agencija Xinhua.

Stručni tim potvrdio je također da je zaraženo medicinsko osoblje, navodi se u izvješću.

Voditelj tima, Zhong Nanshan, kazao je da su se dva slučaja prijenosa korona virusa s čovjeka na čovjeka dogodila u jugoistočnoj pokrajini Guangdong.

Bolest ima simptome nalik upali pluća, uključujući povišenu temperaturu i probleme s disanjem.

Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je u ponedjeljak da će Kina odlučno suzbiti širenje novog virusa od kojeg je u toj zemlji do sada umrlo troje ljudi

Do sada je po kineskim vlastima zabilježeno ukupno 217 slučajeva zaraze tim virusom, koji je prvi put otkriven u gradu Wuhanu u središtu zemlje početkom prosinca prošle godine.

Epidemija je izazvala zabrinutost između ostalog i zbog približavanja praznika Kineske Nove godine kada stotine milijuna Kineza putuju kako unutar zemlje tako i u inozemstvo.

Nova bolest već se pojavila izvan Kine - dva slučaja zabilježena su na Tajlandu, jedan u Japanu i jedan u Južnoj Koreji. Svi su bolesnici porijeklom iz Wuhana ili su nedavno posjetili taj kineski grad.

Novi virus spada u istu skupinu korona virusa koji uzrokuju teški akutni respiratorni sindrom (SARS). U globalnoj epidemiji te bolesti 2002. i 2003. godine umrlo je gotovo 800 ljudi.

Tagovi: korona virus, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE