GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina odgovorila SAD-u oko izvješća WHO-a o uskraćivanju podataka o koroni

Kina odgovorila SAD-u oko izvješća WHO-a o uskraćivanju podataka o koroni
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2021 / 08:23
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Nakon što je Bijela kuća pozvala Kinu da prikaže podatke iz prvih dana izbijanja covida-19, kinesko veleposlanstvo u Washingtonu odgovorilo je kako SAD ne bi smjele "upirati prstom" u Kinu i druge države koje su podržale Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) tijekom pandemije.

“SAD su nanijele štetu multilateralnoj suradnji i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji posljednjih godina i ne bi smjele “upirati prstom” u Kinu i druge zemlje koje su podržale WHO tijekom pandemije covida-19″, priopćilo je u subotu kinesko veleposlanstvo.

Glasnogovornik veleposlanstva, odgovarajući na izjavu američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana, rekao je kako je Kina pozdravila odluku Washingtona da se ponovno uključi u WHO-om, ali trebala bi se držati “najviših standarda”, umjesto da cilja na druge zemlje.

Bijela kuća pozvala je u subotu Kinu da stavi na raspolaganje podatke iz prvih dana izbijanja covida-19 i navela da je “duboko zabrinuta” zbog načina na koji su prezentirani prvi nalazi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o podrijetlu koronavirusa.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan priopćio je da je imperativ da izvješće bude neovisno i bez “izmjena kineske vlade” te ponovio zabrinutost administracije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji se obrušio na WHO zbog istog pitanja.

Tagovi: Svjetska zdravstvena organizacija, Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirus, Emmanuel Macron, Angela Merkel, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE