GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KD Energija dobitnik tjedna sa skokom od 2,59%

KD Energija dobitnik tjedna sa skokom od 2,59%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2017 / 20:36
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Među 83 otvorena investicijska fonda u proteklom su tjednu prevladali fondovi s rastom vrijednosti udjela. Rast vrijednosti bilježi 57 fondova, pala su 24 fonda, a dva bilježe tjedan bez postotne promjene. Dvanaest fondova je poraslo više od jedan posto, a osam ih bilježi pad veći od jedan posto.

Na ljestvici deset fondova s najvećim rastom devet mjesta su zauzeli dionički fondovi, a jedno mjesto obveznički fond. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od -7,90 posto do 2,95 posto.

Od 27 dioničkih fondova rast bilježi njih 15. Najviše je porastao KD Energija, za 2,95 posto. KD Energija 48 posto portfelja investira u SAD. Najveći dio portfelja, 48 posto je investiran u sektoru nafte i plina, a sektor kemikalija je zastupljen s gotovo 24 posto, a metal i rudarstvo s gotovo 13 posto. KD BRIC bilježi porast od 2,29 posto, a treći po rastu vrijednosti udjela je Alpen.Special Opportunity s uvećanjem od 1,97 posto. Najviše su pali A1 (-7,90%), KD Victoria (-6,34%) i OTP indeksni (-2,44%).

Poraslo je pet od šest posebnih fondova. Raiffeisen Harmonic je uvećan za 0,68 posto, dok su ZB Future 2030 i ZB Future 2040 porasli za 0,58 odnosno 0,52 posto. Raiffeisen Dynamic je pao za 0,13 posto.

Od 14 mješovitih fondova deset ih bilježi rast vrijednosti udjela. InterCapital Balanced (ex. Addiko Balanced) predvodi dobitnike s rastom od 0,79 posto, a slijede OTP Absolute (0,55%) i ZB global (0,50%). KD Balanced je pao za 3,62 posto, OTP uravnoteženi za 1,64 posto, a Allianz Portfolio za 0,64 posto.

Među 15 obvezničkih fondova poraslo je njih jedanaest, a Raiffeisen Classic bilježi tjedan bez postotne promjene. Predvodi ih Neta Emerging Bond koji je uvećan za 1,25 posto. InterCapital Global Bond (ex. Addiko Conservative) je tjedan zaključio rastom od 0,39 posto, slijedi InterCapital Bond (0,11%). Pala su tri obveznička, a najviše, za 0,08 posto je pao InterCapital Dollar Bond, a slijede Erste Local Short Term Bond i OTP Short-term bond (-0,02%).

Rast vrijednosti bilježi 16 od 21 novčanih fondova dok Raiffeisen Cash bilježi tjedan bez postotne promjene. Najviše je, za 0,02 posto, cijena udjela porasla fondu PBZ Dollar, dok Locusta Cash i Zodaks Cash bilježe rast od 0,01 posto. Najviše, za 0,03 posto vrijednost je pala fondu Neta MultiCash.

Promatramo li prinose ostvarene od početka 2017. godine, najveći porast među dioničkim fondovima bilježe ZB BRIC%2B (19,86%) i ZB trend (18,45%). Posebne fondove predvodi Raiffeisen Harmonic ( 8,61%), dok su najuspješniji mješoviti bili InterCapital Balanced (ex. Addiko Balanced) i PBZ Conservative 10, s prinosima od 4,81 i 4,74 posto. Među obvezničkim fondovima od početka godine najveći je rast, od 5,10 posto, ostvario InterCapital Global Bond (ex. Addiko Conservative). Novčane fondove predvodi PBZ Dollar s prinosom od 0,78 posto.

Prema rezultatima u zadnjih 12 mjeseci, među dioničkim fondovima najznačajniji porast bilježi ZB trend (27,37%), a slijede ZB BRIC s porastom od 23,66 posto i ZB euroaktiv (20,18%). Kod posebnih fondova najviše je rastao ZB Future 2030 (11,70%). Mješovite predvodi InterCapital Balanced (ex. Addiko Balanced) kojem je vrijednost uvećana za 10,32 posto, a slijedi PBZ Global s porastom od 6,45 posto. InterCapital Global Bond (ex. Addiko Conservative) je s rastom od 5,74 posto prvi među obvezničkim fondovima, a idući je InterCapital Bond (3,77%). Na ljestvici novčanih fondova vrijednost je najviše uvećana fondu PBZ Dollar (0,99%), a slijedi Locusta Cash s prinosom od 0,93 posto.

NAPOMENA: Kod izračuna tjednih promjena fondova, u obzir su uzeti rezultati za razdoblje od 27.10.2017. do 03.11.2017. godine.

Tagovi: KD Energija, ZB BRIC, KD Victoria, OTP indeksni, InterCapital Balanced, PBZ Global, InterCapital Global Bond
PROČITAJ I OVO
U bolnice bez covid potvrde neće moći niti pacijenti
BOLNICE
U bolnice bez covid potvrde neće moći niti pacijenti
ZAGREB - Tjedan dana ostalo je do obaveznih covid-potvrda za ulaz u bolnice. Osim zdravstvenih radnika i zaposlenih u drugim djelatnostima u krugu bolnica, obaveznu covid potvrdu da su preboljeli koronu ili se cijepili ili imaju negativan test morat će i imati i svi pacijenti, osim hitnih slučajeva.
Hrvatska liječnička komora traži razrješenje Lauca iz Znanstvenog savjeta Vlade
ZAHTJEVI
Hrvatska liječnička komora traži razrješenje Lauca iz Znanstvenog savjeta Vlade
ZAGREB - Hrvatska liječnička komora krajem srpnja zatražila je od predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, da razriješi prof.dr.sc. Gordana Lauca, molekularnog biologa, s mjesta člana Znanstvenog savjeta Vlade Republike Hrvatske.
Umro borac za poljoprivrednike Antun Laslo
IN MEMORIAM
Umro borac za poljoprivrednike Antun Laslo
ZAGREB - Borac za interese poljoprivrednika i seljaka Antun Laslo umro je u petak u 71. godini, izvijestila je putem Facebooka njegova obitelj i prijatelji.
Dva dana uoči izbora u Njemačkoj vlada potpuna neizvjesnost oko ishoda
NEIZVJESNO
Dva dana uoči izbora u Njemačkoj vlada potpuna neizvjesnost oko ishoda
BERLIN - Njemačka se nakon dugo vremena ponovno nalazi pred izborima čiji je ishod potpuno neizvjestan: u nedjelju se očekuje tijesna borba za prvo mjesto između kršćanskih demokrata i socijaldemokrata, a potom i još neizvjesnije formiranje vladajuće koalicije nakon izbora.
EU se boji praznine nakon odlaska Angele Merkel
STRAHOVANJA
EU se boji praznine nakon odlaska Angele Merkel
BRUXELLES - Odlazak Angele Merkel s političke scene izaziva strah od praznine u Europskoj uniji, suočenoj s egzistencijalnim izazovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE