GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

KB Dubrava demantira HZJZ: Preminulo osam osoba koje su primile obje doze cjepiva

KB Dubrava demantira HZJZ: Preminulo osam osoba koje su primile obje doze cjepiva
RAZLIČITI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 19:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Kliničkoj bolnici Dubrava gotovo da više nema pacijenata s koronom. Do sad ih je liječeno više od 6180. Među njima je hospitalizirano i njih 190 koji su primili najmanje jednu dozu cjepiva.

"Imali smo i smrtnih slučajevima među njima. Radi se uglavnom o bolesnicima s teškim komorbiditetima i većom životnom dobi. Najmlađi je imao 65 godina. Ukupno ih je bilo osam među ovima koju su dobili dvije doze", kaže RTL-u infektologinja iz KB Dubrava Nikolina Bušić.

Zanimljivo, prema izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - nijedna cijepljena osoba nije preminula od korone.

Dakle, podaci iz KB Dubrava - govore drukčije. Prosjek godina cijepljenih i umrlih s koronom ili od nje je 84. Liječnici su se među prvima cijepili u Hrvatskoj.

"Otprilike nam je 16 posto djelatnika preboljelo Covid, to je ukupno ovu zadnju godinu i nešto. Od toga smo imali 14 djelatnika koji su cijepljeni, a preboljeli COVID", kaže Bušić.

Kaže svi su imali blaže kliničke slike, ali među njima ima i onih koji se nisu zarazili, a njihovi bliski kontakti iz obitelji su, primjerice, bili pozitivni.

Na pitanje kako je moguće da u izvještajima HZJZ-a nema podataka o osobama koje su cijepljene, a umrle su od bolesti COVID-19, dok je u KB Dubrava takvih osam slučajeva, za RTL je progovorila zamjenica razvatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

"Tu je dosta metodoloških pitanja koja možda ne mogu sve detaljno objašnjavati, ali moram reći prvo da se izvješće odnosi na podatke koje smo mi zaprimili službenim kanalima. Do današnjeg dana nemamo sve podatke iz jedne ustanove pa tako ni iz bolnice Dubrava jer uvijek ti podaci kasne u odnosu na stvarno vrijeme", rekla je Šimetin i dodala:

"Isto tako je različito pitanje što je osnovni uzrok smrti, a što je popratni uzrok smrti. Iako sada ne možemo detlajno istražiti ovih osam slučajeva, trebat će nam neko virjeme, ali možemo pretpostaviti da se u prijavama smrti ne radi o COVID-u kao osnovnom uzroku smrti, nego je nešto drugo u pitanje. Moram reći da su sve osobe starije životne dobi i da su to osobe sa ozbiljnim komorbiditetima".

Ipak, kada se izvještavalo o broju umrlih, govorilo se i o smrtima uzrokovanima koronavirusom i onim uzrokovanima drugim bolestima. Zamjenica je komentirala zašto se to ovoga puta nije dogodilo.

"Podatak koji smo mi iznosili se odnosi na koronu kao prvi uzrok smrti, u protivnom to nije u našem podatku koji smo iznijeli. Moramo znati da se radi o osobama starije životne dobi koje su se cijepile još u onoj prvoj fazi i u toj populaciji uvijek očekujemo veliki broj smrtnih ishoda, a ovo je još uvijek još manje od očekivanog broja smrtnih ishoda", poručila je Šimetin.

Tagovi: KB Dubrava, Ivana Pavić Šimetin, Nikolina Bušić, preminuli nakon što su primili cjepivo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo
PROČITAJ I OVO
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
UPOZORENJE
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
ZAGREB - Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića nakon kojega su zakazali press konferenciju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE