GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kaos na sjeveru Kosova nakon akcije specijalaca protiv kriminalnih skupina

Kaos na sjeveru Kosova nakon akcije specijalaca protiv kriminalnih skupina
NEREDI I PUCNJAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2021 / 15:26
Autor: SEEbiz
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovski su mediji javili da je osam osoba uhićeno u akciji protiv krijumčara na teritoriju Kosova. Koha Ditore je na mrežnim stranicama nešto iza podneva objavila da se operacija privodi kraju te da su na sjeveru Kosova uhićene tri osobe, a šest policajaca ozlijeđeno.

Policija je priopćila da je su petorica Albanci, a jedan Srbin iz redova kosovske policije. Na sjeveru su uhićeni Albanac, Srbin i Bošnjak, navodi policija u priopćenju.

Policija je upala u jednu ljekarnu u Sjevernoj Mitrovici, a dio operacije se odvijao i u Zvečanu s ciljem da pronađu krijumčarenu robu. Beogradski Blic javlja da je Srbin ustrijeljen s leđa u Zvečanu, na sjeveru Kosova, i da se liječnici bore za njegov život. I potvrđuje povlačenje kosovske policije.

Mediji s obje strane su, kad je riječ o činjenicama, obavili kvalitetan posao. Doznali smo da je kosovska policija pokrenula akciju protiv krijumčara - sad dolazi dio gdje Blic tvrdi da je riječ o žvakama, čokoladicama i sokovima - da je došlo do očekivane burne reakcije lokalnog stanovništva na sjeveru Kosova, dijelu gdje većinom žive Srbi. Tijekom akcije došlo je do sukoba policije i lokalnog stanovništva, policija je bacila suzavac, a jedna je osoba teško ranjena.

Tek treba utvrditi odakle je stigao metak. Srbijanski mediji ne optužuju, sugeriraju da bi to moglo biti s pozicija kosovske policije. Prenose se riječi lokalnog stanovništva - kosovo-online - koje tvrdi da je policija vatrenim oružjem u Zvečanu pucala na okupljene građane. Na poprište sukoba u Mitrovici (sjevernoj) stigli su i pripadnici kosovske specijalne policije, ROSU.

Operacija protiv krijumčara je bila provedena i u drugim kosovskim gradovima, mirno.

Direktor srbijanske Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da je jutrošnja akcija kosovske policije još jedna provokacija premijera Albina Kurtija pred lokalne izbore (održavaju se 17. listopada) i dodao da je o tome obavijestio specijalnog izaslanika EU za dijalog s Prištinom Miroslava Lajčáka.

Ana Brnabić, premijerka Srbije, reagirala je oštro: “Pozivam međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reagiraju i zauzdaju Albina Kurtija. Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na rub kaosa.”

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, odmah je krenuo u Rašku, u Sandžaku, blizu granice s Kosovom kako bi razgovarao s predstavnicima Srba s Kosova.

Tagovi: sjever Kosova, Kosovo, Ana Brnabić, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE