GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kalinić: Građani imaju pravo biti nezadovoljni

Kalinić: Građani imaju pravo biti nezadovoljni
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2020 / 15:09
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić govorio je o posljedicama poplave za N1.

Kaže da se ovakva količina kiše u Zagrebu događa jednom u sto godina i da su poplave posljedica brojnih faktora.

"Ima svega unutra. Zadnjih 30 godina zbog interesa i profita imate maksimalno pogoršavanje u Zagrebu, stare cijevi... Nedavno je bio potres, neke cijevi su sigurno oštećene, to tek treba vidjeti i promijeniti. Gđa Branka Ivančan Picek je rekla da se ovo događa jednom u sto godina. Onda imamo masu materijala nabacanih na ulice, sitni komadići su završili u kanalizaciji, što je dodatno suzilo cijevi. Mora se napraviti projekt zamjene cijevi, moramo se prilagoditi klimi, ovakve situacije će s događati i češće, a ne svakih sto godina. Četiri mjeseca nakon potresa još nemamo zakon", kaže Kalinić za N1.

Smatra da je zakon trebalo donijeti prije i da nije trebalo raspuštati sabor.

"Glavna struktura je bila ista koja je sad na vlasti, uplašeni od covida da neće imati izbore kasnije zanemarili su ključan Zakon o obnovi Zagreba, mogli su uzeti onaj koji je pisan za Dubrovnik 1980. i krenuti u to. U 9. mjesecu počinju kiše i hladnoća, uvjeti će biti lošiji za obnovu nego sad. Trebalo se krenuti u ozbiljnu obnovu", kazao je Kalinić.

Smatra da građani imaju pravo biti nezadovoljni. Nije čuo današnju izjavu gradonačelnika Milana Bandića, koji je između ostalog rekao da je poplava djelomice krivnja građana koji su ilegalno uređivali suterenske i podrumske stanove: "Nisam to čuo, ali ovo je prilika da svi koji žive u suterenskim, neadekvatnim stanovima, da se pobrinu uz pomoć države i grada da izađu iz toga i dobiju normalne uvjete stanovanja."

Bit će još ovakvih kiša, upozorio je na kraju gostovanja na N1 dodajući da je rješavanje odvodnje dugotrajan proces, ali ga svakako treba napraviti zbog dotrajalosti i klime koja se mijenja iz dana u dan.

Tagovi: Pavle Kalinić, Zakon o obnovi Zagreba, poplave u Zagrebu, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE