GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kalifornija ublažava mjere i otvara Disneyland

Kalifornija ublažava mjere i otvara Disneyland
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2021 / 08:19
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Kalifornija je u petak objavila da popušta svoje zdravstvene mjere za spriječavanje širenja koronavirusa te da bi Disneyland i drugi zabavni parkovi, kao i stadioni na otvorenom, mogli početi ponovno otvarati od 1. travnja ako se ispune određeni uvjeti.

Ova je odluka uslijedila nakon intenzivnog pritiska operatera zabavnih parkova, ali i zbog brzog pada slučajeva koronavirusa u državi, teško pogođenoj epidemijom tijekom zime.

Zahvaljujući ovim poboljšanjima, “Kalifornija može sigurno i postupno početi otvarati određene aktivnosti, posebno one koje se odvijaju na otvorenom i gdje je moguće nošenje maski”, rekao je Mark Ghaly iz kalifornijskog ureda za zdravstvo.

Zabavni parkovi moći će se otvoriti od 1. travnja ako se područje u kojem se nalaze više ne svrstava u “ljubičastu zonu”, najvišu razinu rizika prema kalifornijskim kriterijima. Orange County, u kojem se nalazi Disneyland, i Los Angeles, gdje se nalazi Universal Studios, i dalje su klasificirani kao “ljubičasti”, ali bi mogli postati crveni u roku od nekoliko tjedana.

Kada budu progašeni “crvenom zonom” moći će primiti 15 posto od uobičajenog kapaciteta, a samo će stanovnici Kalifornije moći odmah imati pristup tim parkovima.

Stadioni na otvorenom i druge otvorene građevine moći će otvoriti svoja vrata za sportska natjecanja ili koncerte od 1. travnja, bez obzira na lokaciju.

Dopušten broj posjetitelja – opet ograničen na stanovnike Kalifornije – ovisit će, međutim, o razini rizika povezanog s Covidom-19: u ljubičastoj zoni bit će dopušteno samo 100 gledatelja, 20 posto u “crvenoj” zoni i 33 posto u “narančastoj”.

Disneyland i drugi glavni kalifornijski tematski parkovi zatvoreni su od sredine ožujka 2020. zbog pandemije koronavirusa.

Disneyland, koji se nalazi u Anaheimu, drugi je najposjećeniji tematski park na svijetu, iza Disney Worlda u Orlandu (Florida), koji je s ograničenim kapacitetom bio otvoren u srpnju prošle godine. Ostali Disneyevi parkovi također su nastavili svoje aktivnosti u Aziji ili u predgrađu Pariza.

Tagovi: Kalifornija, Disneyland, Mark Ghaly
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE