GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako je na RTS Vučić postao član Idola

Kako je na RTS Vučić postao član Idola
POGREŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 08:57
Autor: SEEbiz/Danas

BEOGRAD - Nije bilo baš najjasnije šta se tačno desilo na televiziji RTS kada je deo priloga o surfovanju emitovan uz pesmu „Niko, niko kao ja“ Šarla Akrobate i sliku „Idola“ na kojoj, umesto bubnjara Kokana Popovića, „stoji“ predsednik Aleksandar Vučić, ali je misterija razrešena – novinar RTS Stefan Popović objasnio je za Danas da je slučajno pogrešio.

– U svim prilozima koje radim namera mi je isključivo da budem zabavan i duhovit, da se nikada ne rugam i ne vređam. Žao mi je što je nedostatak koncentracije doveo do ove greške i upućujem izvinjenje svima kojima sam izazvao neprijatnost. Žao mi je i što je moja greška iskorišćena za sramnu političku kampanju – kazao je Stefan Popović, novinar sportske rubrike RTS-a, komentarišući svoj prilog o surfovanju u emisiji „Olimpijsko popodne“, koji je izazvao lavinu komentara na Tviteru. On je pojasnio da se sve desilo zbog toga što je žurio da završi prilog i pri tom mu je pala koncentracija.

– U procesu pripreme priloga o surfovanju, kao novom sportu na Olimpijskim igrama, koji sam priredio za svoj segment u okviru emisije „Olimpijsko popodne“, žureći kako bih ispoštovao termin i završio prilog, napravio sam nenamernu grešku u izboru fotografije koja je korišćena da oslika komentar o „Novom talasu“. Nepažnjom, u uslovima pritiska zbog skorog početka emisije, nisam primetio da slika ne prikazuje originalni sastav grupe Idoli, te da se radi o fotomontaži – kazao je Popović.

Mnogi su, međutim, bili uvereni da je reč o šali na račun naprednjačkog lidera i njegovog egocentričnog ponašanja. Tim pre što je novinar Radio-televizije Srbije dok je približavao gledaocima surfovanje, pomenuo novi talas, dodajući: „Ne mislim na ovaj novi talas“ da bi se nakon toga na malim ekranima pojavila fotomontaža slike Idola, sa Aleksandrom Vučićem do Nebojše Krstića, a sve ovo pratila je i pesma „Niko, niko kao ja“ u pozadini.

Mnogi su na društvenim mrežama ovo doživeli kao diverziju, tačnije dah slobode na javnom medijskom servisu Srbije, a ismevanje Predsednika je naročito pozitivno odjeknulo među članstvom Demokratske stranke. Srđan Milivojević, član Glavnog odbora DS, na svom Tviter nalogu je kratko konstatovao: „Pa, on je GOTOV“…Bije i RTS!“, dok je Dragana Rakić, potpredsednica DS, to ocenila kao početak ismevanja predsednika na ovoj televiziji.

– Počeli i ovi sa ŽRTS_Sport da se zezaju sa Vučićem. Usred emisije o Olimpijskim igrama namontirali Vučićevu glavu na telo jednog od članova grupe Idoli – navela je Rakić na Tviteru uz tri emotikona „laughing out loud“.

Nebojša Krstić, član Upravnog odbora RTS i bivši član Idola, nije želeo da komentariše čitav slučaj za Danas, a Zdenko Kolar, muzičar i bivši Idol, začudio se što mu se telefon usijao i za naš list rekao da njemu to sve deluje kao dečja igra.

– To nije Vučić nego Kokan Popović umesto čije glave je stavljena nečija duga, ali je to toliko nevešto urađeno, da je to meni smešno. Igrala se deca – kazao je Zdenko Kolar za Danas, dodajući da čitav slučaj može jedino tako da komentariše. – Šta je pozadina toga – verovatno to da se svi mi ovde nešto kao sekiramo. Nemam komentara. Kakve sve to veze ima sa Novim talasom ili sa Idolima – rekao je Kolar dodajući da ga politika kao takva uopšte ne zanima.

Umesto kultne fotografije Idola koju je uradila Goranka Matić, fotomontaža koja se greškom našla u emisiji „Olimpijsko popodne“ pripada Njuz.netu i izašla je u okviru rubrike Foto Njuz uz natpis: „Nebojša Krstić objavio na Tviteru staru fotografiju Idola“.

Marko Dražić, novinar Njuz.neta, kaže za Danas da se već događalo da mediji greškom prenose njihove vesti kao prave.

– Kad je Njuz počinjao sa radom, pre više od 10 godina, čest je bio slučaj da mediji greškom prenose naše vesti kao prave. U poslednje vreme se to ređe dešava, pa samo se malo i odvikli od toga, tako da nas je ovaj biser RTS vratio u stare dane. Mnogi se u komentarima šale na račun RTS, a malo ljudi je pohvalio našeg dizajnera Grafu, koji je uradio toliko dobru montažu da je prevario Javni servis. A opet, možda ni RTS nije toliko kriv. Danas je pored Nebojše Krstića mnogo lakše zamisliti Vučića nego bilo kog člana Idola – zaključuje Marko Dražić.

Tagovi: Idoli, Vučić, Kokan Popović, fotomontaža, RTS
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE