GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako će izgledati post-pandemijski svijet?

Kako će izgledati post-pandemijski svijet?
VELIKE PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 12:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Međunarodna znanstvena konferencija Communication Management Forum ponudila je odgovor na pitanje kako će izgledati poslovni i privatni život po završetku pandemije. Znanstvenici i stručnjaci složili su se kako je kriza mnoge unazadila, ali da je u svemu ključna bila prilagodba.

Mnogi su se složili da je pandemija ukazala na to da nam tek predstoje krize i izazovi koje će biti aktualne u narednih nekoliko godina.

Communication Management Forum održan je online, a na njemu su sudjelovali znanstvenici i stručnjaci iz nekoliko zemalja, uključujući Španjolsku, Tursku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Rusiju te Indiju. Dvodnevni znanstveni događaj pokazao se izvrsnom prilikom za multidisciplinarnu raspravu koja je nužna o krizi poput pandemije. Konferencija je otvorila brojne teme iz područja sociologije, komunikologije, ekonomije i turizma, a okupljeni znanstvenici i stručnjaci ponudili su svoja viđenja o tome što nas očekuje jednom kada pandemija završi.

Izv. prof. dr. sc. Dan Podjed, antropolog sa slovenskom adresom, govorio je o Homo Covidiensisu i prilagodbi čovjeka, rekavši kako je situacija koju je izazvala pandemija bila svojevrsna ugroza za čovječanstvo. Renomirani turistički stručnjak i izvršni direktor zaklade Travel Jeremy Sampson predstavio je svoje viđenje oporavka turističke industrije. Sampson je istaknuo kako je prije pandemije turizam bio fokusiran na masovnost te da se pojavom pandemije potpuno promijenio koncept funkcioniranja turizma.

Doc. dr. sc. Branko Ančić s Instituta za društvena istraživanja pak smatra kako krize poput ove uvećavaju probleme koje smo kao društvo imali i ranije.

„Pandemija je otvorila mnoge probleme. S jedne strane, gledamo porast govora mržnje u odnosu na različite društvene skupine, a s druge svjedočimo neizmjernom zajedništvu. Kako bismo se mogli nositi sa svime što nam je donijela ova kriza, potrebno je odgovornije ponašanje svih u društvu”, rekao je sociolog doc. dr. sc. Ančić, jedan od supredsjedatelja Programskog odbora Communication Management Foruma.

Dekan Edward Bernays University Collegea i jedan od supredsjedatelja Programskog odbora konferencije doc. dr. sc. Damir Jugo istaknuo je da Communication Management Forum postaje tradicionalno mjesto susreta domaćih i svjetskih znanstvenika i stručnjaka. Dodao je da je ovogodišnje izdanje u znanstvenom smislu najrelevantnije dosada.

Organizatori Communication Management Foruma 2021. su Edward Bernays University College, Institut za turizam te Institut za društvena istraživanja u Zagrebu. Znanstvena konferencija u protekla četiri izdanja okupila je više od 750 znanstvenika i stručnjaka. Communication Management Forum događaj je koji već niz godina doprinosi zaključcima s komunikacijskog i turističkog aspekta. Ovogodišnje izdanje organizirano je u okolnostima pandemije koja je imala utjecaj ne samo na komunikacije i turizam, već na cijelo društvo.

Tagovi: post-pandemijski svijet, Edward Bernays University College, Dan Podjed, Branko Ančić, Instituta za društvena istraživanja, Damir Jugo, Communication Management Forum
PROČITAJ I OVO
Plenković: Zabranjujemo rad nedjeljom, male tvrtke više neće plaćati HGK
VLADAJUĆA KOALICIJA
Plenković: Zabranjujemo rad nedjeljom, male tvrtke više neće plaćati HGK
ZAGREB - "Prihodi bi se smanjili za 60-ak milijuna kuna, a nadomjestio bi se prihodima HGK na tržištu ili sredstvima iz pojedinih resora na koja se naslanjaju aktivnosti HGK. To bi podrazumijevalo i racionalizaciju broja zaposlenih u HGK", rekao je Plenković.
Šef BioNTecha otkrio kad bismo mogli očekivati kraj pandemije
OTKRIĆA
Šef BioNTecha otkrio kad bismo mogli očekivati kraj pandemije
NEW YORK - Pandemija koronavirusa koja je u potpunosti promijenila život cijelog svijeta u posljednjih više od godinu dana sigurno neće biti okončana ove godine. Bez obzira na to što je trenutačno u većini svijeta počelo cijepljenje, a neke se zemlje mogu pohvaliti i prilično dobrim rezultatima obuzdavanja zaraze.
Sanitarna inspekcija dala negativno mišljenje sljemenskoj žičari
BLAMAŽA
Sanitarna inspekcija dala negativno mišljenje sljemenskoj žičari
ZAGREB - Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je negativno mišljenje za izdavanje Uporabne dozvole za žičaru Sljeme, uz obrazloženje da investitor nije predočio dokaz o mjerenju buke.
USKOK optužio bivšeg ministra Lovru Kuščevića za zloporabu položaja i ovlasti
OPTUŽNICA
USKOK optužio bivšeg ministra Lovru Kuščevića za zloporabu položaja i ovlasti
ZAGREB - Stavlja mu se na teret da je, od prosinca 2008. do 24. ožujka 2018., kao načelnik Općine Nerežišća, dogovorio s II. okr., svojom suprugom, pribavljanje značajne nepripadne materijalne koristi stjecanjem poljoprivrednog zemljišta i njegovom prenamjenom u Prostornom planu uređenja Općine u građevinsko zemljište te daljnjom prodajom.
Sud odbio Todorića: Vještačenje KPMG-a neće se izdvojiti iz spisa kao nezakonito
OPTUŽIO POLITIKU
Sud odbio Todorića: Vještačenje KPMG-a neće se izdvojiti iz spisa kao nezakonito
ZAGREB - "Ovdje ima tri člana okružnog suda, neka mala sudbina koja čak izgleda kao da se snalazi u tim procesima, ona je praktički uništena. Ona je pod pritiskom politike donijela neku odluku, sramota je što politika radi", rekao je Todorić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE