GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako će izgledati post-pandemijski svijet?

Kako će izgledati post-pandemijski svijet?
VELIKE PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 12:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Međunarodna znanstvena konferencija Communication Management Forum ponudila je odgovor na pitanje kako će izgledati poslovni i privatni život po završetku pandemije. Znanstvenici i stručnjaci složili su se kako je kriza mnoge unazadila, ali da je u svemu ključna bila prilagodba.

Mnogi su se složili da je pandemija ukazala na to da nam tek predstoje krize i izazovi koje će biti aktualne u narednih nekoliko godina.

Communication Management Forum održan je online, a na njemu su sudjelovali znanstvenici i stručnjaci iz nekoliko zemalja, uključujući Španjolsku, Tursku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Rusiju te Indiju. Dvodnevni znanstveni događaj pokazao se izvrsnom prilikom za multidisciplinarnu raspravu koja je nužna o krizi poput pandemije. Konferencija je otvorila brojne teme iz područja sociologije, komunikologije, ekonomije i turizma, a okupljeni znanstvenici i stručnjaci ponudili su svoja viđenja o tome što nas očekuje jednom kada pandemija završi.

Izv. prof. dr. sc. Dan Podjed, antropolog sa slovenskom adresom, govorio je o Homo Covidiensisu i prilagodbi čovjeka, rekavši kako je situacija koju je izazvala pandemija bila svojevrsna ugroza za čovječanstvo. Renomirani turistički stručnjak i izvršni direktor zaklade Travel Jeremy Sampson predstavio je svoje viđenje oporavka turističke industrije. Sampson je istaknuo kako je prije pandemije turizam bio fokusiran na masovnost te da se pojavom pandemije potpuno promijenio koncept funkcioniranja turizma.

Doc. dr. sc. Branko Ančić s Instituta za društvena istraživanja pak smatra kako krize poput ove uvećavaju probleme koje smo kao društvo imali i ranije.

„Pandemija je otvorila mnoge probleme. S jedne strane, gledamo porast govora mržnje u odnosu na različite društvene skupine, a s druge svjedočimo neizmjernom zajedništvu. Kako bismo se mogli nositi sa svime što nam je donijela ova kriza, potrebno je odgovornije ponašanje svih u društvu”, rekao je sociolog doc. dr. sc. Ančić, jedan od supredsjedatelja Programskog odbora Communication Management Foruma.

Dekan Edward Bernays University Collegea i jedan od supredsjedatelja Programskog odbora konferencije doc. dr. sc. Damir Jugo istaknuo je da Communication Management Forum postaje tradicionalno mjesto susreta domaćih i svjetskih znanstvenika i stručnjaka. Dodao je da je ovogodišnje izdanje u znanstvenom smislu najrelevantnije dosada.

Organizatori Communication Management Foruma 2021. su Edward Bernays University College, Institut za turizam te Institut za društvena istraživanja u Zagrebu. Znanstvena konferencija u protekla četiri izdanja okupila je više od 750 znanstvenika i stručnjaka. Communication Management Forum događaj je koji već niz godina doprinosi zaključcima s komunikacijskog i turističkog aspekta. Ovogodišnje izdanje organizirano je u okolnostima pandemije koja je imala utjecaj ne samo na komunikacije i turizam, već na cijelo društvo.

Tagovi: post-pandemijski svijet, Edward Bernays University College, Dan Podjed, Branko Ančić, Instituta za društvena istraživanja, Damir Jugo, Communication Management Forum
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE