GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kajtazi: Manjinama barem tri ministarstva

Kajtazi: Manjinama barem tri ministarstva
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 15:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Klub zastupnika nacionalnih manjina očekuje barem tri ministarstva u novoj Vladi, rekao je u četvrtak Veljko Kajtazi, a kao manjincima "najzanimljivija" je izdvojio ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave te ministarstvo regionalnog razvoja.

Odgovarajući na pitanja novinara uoči sastanka Kluba nacionalnih manjina s Andrejem Plenkovićem, Kajtazi je izjavio kako od Vlade očekuju barem tri ministarstva, te je kao prioritetne naveo ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave, te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sva tri su jako bitna za rješavanje pitanja nacionalnih manjina, a naročito pripadnicima romske zajednice, rekao je.

Na novinarsko pitanje hoće li manjinci biti spremni prihvatiti i rješenje "ministra bez portfelja", Kajtazi je kazao kako je to po njegovom mišljenju sigurno neprihvatljivo.

"To ćemo razgovarati unutar kluba, ali sigurno nije. Mislim da su pojedine stranke tražile puno više, i dobivale puno više. Ovo je najmanje što može tražiti Klub nacionalnih manjina, ne jednu nego više, barem tri pozicije u vladi", rekao je, odbivši komentirati pitanje jesu li to uvjeti bez kojih "nema podrške".

Kajtazi je novinarima potvrdio svoju spremnost za ulazak u Vladu kao manjinski zastupnik, ali je napomenuo kako se u Klubu o tome tko će to konkretno biti još nisu dogovorili.

"Nismo još ništa razgovarali, ali budemo. Imajući u vidu da sam na ovim izborima dobio 80 posto glasova po izlaznosti, to samo po sebi dokazuje da imam jako veliku podršku, naročito od pripadnika romske zajednice, a i od ovih ostalih 11 manjina", istaknuo je.

Tagovi: Veljko Kajtazi, Andrej Plenković, Klub zastupnika nacionalnih manjina
PROČITAJ I OVO
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE