GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josipović: Moguće je da budem na listi SDP-a

Josipović: Moguće je da budem na listi SDP-a
SDP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 09:48
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Bivši predsjednik i član SDP-a Ivo Josipović govorio je o proceduralnim pravilima parlamentarnih izbora, njihovoj legitimnosti, ali i tome hoće li biti na izbornim listama SDP-a.

Osvrnuo se na datum određivanja izbora. Bivši predsjednik Ivo Josipović kaže kako to nije samo tehničko pitanje, već i pitanje pravičnosti. Zbog epidemije koronavirusa, ali i potresa u Zagrebu politička scena bila je 'reducirana', kaže on te je bila smanjena mogućnost za bilo kakvu drugu političku aktivnost. To, po prirodi stvari, ne odgovara oporbi.

"Vlada je bila dominantna upravo zato jer se javnost bavila s te dvije važne teme i prostor za ispitivanje nekih novih ideja i programa bio je skučen. Mislim da izbori mjesec dana kasnije znače dosta za otvorenost cijele demokratske procedure i isticanje stranaka i njihovih programa", ističe Josipović u izjavi za N1 televiziju.

Također dodaje kako problem nije proceduralnost, tu će sve biti po pravilima, kao ni legitimnost, ali smatra da ovi izbori nemaju onaj stupanj demokratičnosti koji se očekuje od izbora.

Što se velike koalicije tiče, kaže da je ona teoretski moguća, ali više bi naštetila SDP-u, nego HDZ-u.

"Mislim da su kod nas te razlike između socijal-demokratske stranke i HDZ-a velike. Mislim da bi to bio puno veći problem za SDP, nego HDZ, jer su birači puno senzibiliziraniji za određena 'ideološka skretanja'. Te dvije stranke bi također teško mogle naći zajedničku platformu", ističe.

Na pitanje je li moguće da se nađe na izbornim listama SDP-a, kaže sljedeće: "Moguće je. Izborne liste će odrediti stranka. Došao sam u SDP s namjerom da pomognem i pokušat ću pomoći onako kako to stranka bude željela", zaključuje.

Tagovi: Ivo Josipović, SDP, parlamentarni izbori u Hrvatskoj, velika koalicija
PROČITAJ I OVO
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE