GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Johnsonova zamjena bit će određena 5. rujna

Johnsonova zamjena bit će određena 5. rujna
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2022 / 21:43
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanska konzervativna stranka objavit će zamjenu za britanskog premijera Borisa Johnsona 5. rujna nakon glasovanja članova stranke prema pravilima koja su stranački dužnosnici dogovorili u ponedjeljak.

Konzervativna stranka priopćila je da će članovi stranke putem pošte birati između dva kandidata koji će biti odabrani ubrzanim postupkom između 11 kandidata, koliko ih je do sada objavilo svoju kandidaturu.

Svoju kandidaturu za nasljednicu premijera Borisa Johnsona je u nedjelju navečer objavila britanska šefica diplomacije Liz Truss. Boris Johnsoni je prošlog tjedna podnio ostavku, pometen nizom skandala i ostavki najbližih suradnika.

Od Truss, visoke dužnosnice u vladi, očekuje se da će biti vodeći kandidat u utrci u kojoj već sada vlada poprilična gužva. Objavljujući kandidaturu ona je najavila da će od "prvog dana početi rezati poreze" kako bi pomogla u suočavanju s rastom troškova života.

Svojom se kandidaturom pridružila, među ostalima, ministrici trgovine Penny Mordaunt, bivšim ministrima zdravstva Sajidu Javidu i Jeremyju Huntu, bivšem ministru financija Rishiju Sunaku, njegovom nasljedniku Nadhimu Zahawiju te ministru prometa Grantu Shappsu.

Tagovi: Boris Johnson, Liz Truss, Sajid Javid, Nadhim Zahawi, Penny Mordaunt
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE