GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jelenić potvrdio da je pripadnik masonske lože

Jelenić potvrdio da je pripadnik masonske lože
MASONI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 16:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik, potvrdio je da je član masonske lože Veliki Orijent Hrvatske, piše Dnevnik.

Tvrdi, međutim, da je udrugu koju vodi Nikica Gabrić napustio još u listopadu 2018. godine.

"Mogu potvrditi da sam početkom ožujka 2018. godine pozvan pristupiti udruzi koja se bavi slobodnim zidarstvom, tzv. masonima, odnosno udruzi građana Veliki Orijent Hrvatske. Nakon što sam sredinom ožujka 2018. godine primljen u tu udrugu, kojoj tada na čelu nije bio Nikica Gabrić, sudjelovao sam na još jednom sastanku članova", rekao je Jelenić.

Jelenić ističe da je u listopadu 2018. godine, zajedno s još nekolicinom članova, napustio udrugu kojom rukovodi Nikica Gabrić. Kaže, naime, da su ti članovi osnovali novu, istovrsnu udrugu. Te udruge je i danas član.

"Od kraja ožujka 2018. godine pa do danas zbog brojnih poslovnih obveza ni na koji način ne sudjelujem niti u radu udruge Nikice Gabrića iz koje sam istupio, a niti u radu novoosnovane istovrsne udruge", kaže Jelenić.

Što se pak tiče predmeta pokušaja iznude, za što je nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, Jelenić kaže da je o tome informaciju dobio od svog zamjenika Mladena Bajića, "koji je kao prijatelj oštećenika Nikice Gabrića zaprimio njegovu dojavu o počinjenju kaznenog djela iznude na njegovu štetu".

"Radi nužnosti osiguranja žurnog postupanja, jer je to iz dojave tako proizlazilo, tijekom vikenda sam s nadležnim državnim odvjetnikom dogovorio dolazak oštećenika u službu dežurstva tog državnog odvjetništva, obavio kratak razgovor s oštećenikom u kojem mi je on potvrdio sumnju na počinjenje kaznenog djela te je potom nadležno državno odvjetništvo nastavilo svoje postupanje zaprimanjem formalne kaznene prijave i poduzimanjem drugih radnji za koje je nadležno", kaže Jelenić.

"Napominjem da nisam utjecao na rad nadležnog državnog odvjetništva u ovom kaznenom predmetu kako se to ukazuje u članku tjednika Nacional. Navedeni predmet nije u nadležnosti Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i meni, kao glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske, cilj je da se sve radnje u ovom i svakom drugom predmetu poduzmu i provedu sukladno zakonu, a što čini svaki državnoodvjetnički dužnosnik i službenik. Ujedno, svi prikupljeni dokazi tijekom istrage bit će dostupni obrani, a ukoliko dođe do podizanja optužnice, i sudu i javnosti tijekom rasprave", kaže Jelenić.

Što se pak tiče udruge koje je član, kaže da se ne radi o tajnoj ili polutajnoj organizaciji, nego o udruzi građana registriranoj sukladno hrvatskim zakonima. Podatak o članstvu u toj udruzi je individualna stvar svakog člana, pri čemu je samo član osobno ovlašten taj podatak učiniti javnim.

Tagovi: Dražen Jelenić, masoni, Nikica Gabrić, masonska loža Veliki Orijent; Državno odvjetništvo
PROČITAJ I OVO
Milanović: Pompeo će Hrvatskoj probati uvaliti F-16
PREDSJEDNIK
Milanović: Pompeo će Hrvatskoj probati uvaliti F-16
ZAGREB - "Dolazi probati uvaliti američke avione. To kažem ja koji sam rekao da bi američka roba trebala biti prioritet. Sad dolazi u vrijeme kad su već praktički otvorene ponude. Po meni s njima nitko o tome ne bi smio razgovarati, to je vrsta pritiska", komentirao je Milanović.
Odluka o zatvoru za Horvatinčića nakon mišljenja zatvorskog liječnika
PROCEDURA
Odluka o zatvoru za Horvatinčića nakon mišljenja zatvorskog liječnika

ZAGREB - Sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda donijet će odluku o molbi Tomislava Horvatinčića za ponovno odgađanje izvršenja zatvorske kazne nakon što liječnik zatvorske bolnice donese stručno mišljenje može li se pravomoćno osuđeni poduzetnik liječiti u okvirima zatvorskog sustava.

U posljednja 24 sata 234 nova slučaja zaraze, preminule četiri osobe
ZARAZA
U posljednja 24 sata 234 nova slučaja zaraze, preminule četiri osobe
ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1325.
Đukanović: Neću se predati
JASNA PORUKA
Đukanović: Neću se predati
PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se nije predao nakon loših rezultata na nedavnim izborima.
Navaljni: iza zločina protiv mene stoji Putin
OPTUŽBE
Navaljni: iza zločina protiv mene stoji Putin
MOSKVA - Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni rekao je njemačkom časopisu da iza njegova navodnog trovanja stoji ruski predsjednik Vladimir Putin i naglasio da se nije bojao.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE