GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jelenić potvrdio da je pripadnik masonske lože

Jelenić potvrdio da je pripadnik masonske lože
MASONI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 16:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik, potvrdio je da je član masonske lože Veliki Orijent Hrvatske, piše Dnevnik.

Tvrdi, međutim, da je udrugu koju vodi Nikica Gabrić napustio još u listopadu 2018. godine.

"Mogu potvrditi da sam početkom ožujka 2018. godine pozvan pristupiti udruzi koja se bavi slobodnim zidarstvom, tzv. masonima, odnosno udruzi građana Veliki Orijent Hrvatske. Nakon što sam sredinom ožujka 2018. godine primljen u tu udrugu, kojoj tada na čelu nije bio Nikica Gabrić, sudjelovao sam na još jednom sastanku članova", rekao je Jelenić.

Jelenić ističe da je u listopadu 2018. godine, zajedno s još nekolicinom članova, napustio udrugu kojom rukovodi Nikica Gabrić. Kaže, naime, da su ti članovi osnovali novu, istovrsnu udrugu. Te udruge je i danas član.

"Od kraja ožujka 2018. godine pa do danas zbog brojnih poslovnih obveza ni na koji način ne sudjelujem niti u radu udruge Nikice Gabrića iz koje sam istupio, a niti u radu novoosnovane istovrsne udruge", kaže Jelenić.

Što se pak tiče predmeta pokušaja iznude, za što je nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, Jelenić kaže da je o tome informaciju dobio od svog zamjenika Mladena Bajića, "koji je kao prijatelj oštećenika Nikice Gabrića zaprimio njegovu dojavu o počinjenju kaznenog djela iznude na njegovu štetu".

"Radi nužnosti osiguranja žurnog postupanja, jer je to iz dojave tako proizlazilo, tijekom vikenda sam s nadležnim državnim odvjetnikom dogovorio dolazak oštećenika u službu dežurstva tog državnog odvjetništva, obavio kratak razgovor s oštećenikom u kojem mi je on potvrdio sumnju na počinjenje kaznenog djela te je potom nadležno državno odvjetništvo nastavilo svoje postupanje zaprimanjem formalne kaznene prijave i poduzimanjem drugih radnji za koje je nadležno", kaže Jelenić.

"Napominjem da nisam utjecao na rad nadležnog državnog odvjetništva u ovom kaznenom predmetu kako se to ukazuje u članku tjednika Nacional. Navedeni predmet nije u nadležnosti Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i meni, kao glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske, cilj je da se sve radnje u ovom i svakom drugom predmetu poduzmu i provedu sukladno zakonu, a što čini svaki državnoodvjetnički dužnosnik i službenik. Ujedno, svi prikupljeni dokazi tijekom istrage bit će dostupni obrani, a ukoliko dođe do podizanja optužnice, i sudu i javnosti tijekom rasprave", kaže Jelenić.

Što se pak tiče udruge koje je član, kaže da se ne radi o tajnoj ili polutajnoj organizaciji, nego o udruzi građana registriranoj sukladno hrvatskim zakonima. Podatak o članstvu u toj udruzi je individualna stvar svakog člana, pri čemu je samo član osobno ovlašten taj podatak učiniti javnim.

Tagovi: Dražen Jelenić, masoni, Nikica Gabrić, masonska loža Veliki Orijent; Državno odvjetništvo
PROČITAJ I OVO
Rusija spremna u lipnju testirati cjepivo za koronavirus
CJEPIVO
Rusija spremna u lipnju testirati cjepivo za koronavirus
MOSKVA - Direktor velikog ruskog istraživačkog centra rekao je u utorak predsjedniku Vladimiru Putinu da je njegov laboratorij spreman od lipnja testirati na ljudima eksperimentalno cjepivo protiv novog koronavirusa.
Vučić: Moguće stavljanje Beograda u karantin
PORUKE
Vučić: Moguće stavljanje Beograda u karantin
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije večeras isključio mogućnost da će Beograd biti stavljen u karantin.
Raab: Johnson je stabilno, nema upalu pluća
OTKRIĆA
Raab: Johnson je stabilno, nema upalu pluća
LONDON - Britanski premijer Boris Johnson u stabilnom je stanju i nema upalu pluća, izjavio je u utorak njegov zamjenik i ministar vanjskih poslova Dominic Raab.
Plenković: Moja izjava o relaksaciji mjera je izvučena iz konteksta
PREMIJER
Plenković: Moja izjava o relaksaciji mjera je izvučena iz konteksta
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je kako je u ovom trenutku najvažnije čuvati ljudske živote i zdravlje te da Hrvatska zahvaljujući mjerama protiv koronavirusa u odnosu na druge zemlje ima sporiju razinu zaraze i relativno nisku stopu smrtnosti.
Trump optužuje WHO da je stvarno uprskao s koronavirusom
OPTUŽBE
Trump optužuje WHO da je stvarno uprskao s koronavirusom
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump u utorak je oštro napao Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) i optužio je da je prebliska Kini i da loše vodi pandemiju koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE