GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jasmila Žbanić: Birati Komšića znači birati krizu

Jasmila Žbanić: Birati Komšića znači birati krizu
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 20:12
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Proslavljena bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić objavila je u petak da na predstojećim izborima neće glasati za Željka Komšića, iako je to činila ranije, rekavši kako sada smatra da bi njegov ponovni izbor u Predsjedništvo BiH bio velika greška koja bi samo pogoršala stanje u državi.

"Birati Komšića znači birati krizu", napisala je Žbanić u objavi na svom Facebook profilu.

Potvrdila je kako je Komšić ranije dobivao njen glas kada se natjecao za poziciju člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata jer je tada vjerovala kako je to čovjek koji može predstavljati koncept života u BiH u kojem nije važno kako se tko zove i u kojemu svi imaju jednaka prava u zemlji socijalne demokracije.

"Zaista nikada nisam glasala da bih nekome naškodila, nego što sam mislila da izbor takvog čovjeka donosi opće dobro. Ovaj put neću glasati za Komšića jer mislim da njegov izbor ne bi donio bilo šta dobro BiH - osim dalje krize", navela je Žbanić koja je svjetsku slavu stekla režirajući filmove s tematikom iz rata u BiH poput "Grbavice" i "Quo vadis, Aida".

Žbanić je istaknula kako joj je neshvatljivo da Komšić tijekom svih godina koliko je bio u Predsjedništvu BiH nikada nije obišao gradove s hrvatskom većinom i postavlja pitanje kako je moguće da on nigdje u takvim mjestima nema prijatelja.

"Dođe mi da kažem prijateljima Hrvatima: Vratite mi milo za drago i glasajte sad vi za Bošnjaka, ali zaista ne bih ulazila u izbornu matematiku", napisala je Žbanić.

Dodala je kako ostavlja svakome da glasa kako želi, ali i rekla da pritom smatra da nacionalna odrednica ne bi trebala biti glavni element takvog izjašnjavanja. Sama će, kazala je, uvijek birati onoga za koga misli da je dobar za BiH bez obzira koje je nacije.

Tagovi: Jasmila Žbanić, Željko Komšić, izbori u BiH
PROČITAJ I OVO
Josip Brozičević novi pročelnik HGSS-a
HGSS
Josip Brozičević novi pročelnik HGSS-a
ZAGREB - Odlukom Vijeća Stanica HGSS-a, za novog pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja u subotu je u Gospiću izabran Josip Brozičević, koji je na toj volonterskoj dužnosti zamijenio prethodnog pročelnika Josipa Granića, izvijestio je u nedjelju HGSS.
MUP: U Hrvatskoj nema ilegalnih kineskih policajaca
REAKCIJE
MUP: U Hrvatskoj nema ilegalnih kineskih policajaca
ZAGREB - Hrvatska policija nema informacija o postojanju niti djelovanju ilegalnih policijskih postaja Kine u Zagrebu ili Hrvatskoj, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova u nedjelju, nakon teksta CNN-a o prisutnosti kineske policije u najmanje 53 države diljem svijeta, uključujući Hrvatsku.
CNN: Među spornim kineskim policijskim stanicama u inozemstvu je i ona u Hrvatskoj
MEDIJI
CNN: Među spornim kineskim policijskim stanicama u inozemstvu je i ona u Hrvatskoj
ATLANTA - Peking je uspostavio više od 100 takozvanih prekomorskih policijskih postaja diljem svijeta uključujući Hrvatsku kako bi pratio, uznemiravao i u nekim slučajevima vraćao kineske državljane koji žive u egzilu, tvrdi u nedjelju CNN.
Stručnjaci: Doseljenici će promijeniti etničku strukturu Hrvatske
DEMOGRAFSKA SLIKA
Stručnjaci: Doseljenici će promijeniti etničku strukturu Hrvatske
ZAGREB - Zbog nedostatka radne snage u Hrvatsku posljednjih godina sve više doseljavaju stranci koji bi, prema ocjeni stručnjaka, kroz nekoliko desetljeća u kombinaciji s padom nataliteta i nastavkom trenda iseljavanja mogli izmijeniti etničku strukturu zemlje.
Stresna prva godina Scholzova mandata
KANCELAR
Stresna prva godina Scholzova mandata
BERLIN - Rat u vlastitom dvorištu, galopirajuća ekonomska kriza i nezadovoljni partneri u zemlji i inozemstvu - njemački kancelar Olaf Scholz preživio je stresove bez presedana u svojoj prvoj godini, dok se borio da ostavi trag na globalnoj sceni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE